SINAR

SINAR (@sinar_my)

Menyinari Hidupmu www.sinar.my Saluran Astro : 857 ☎ 03-95432000 📱016-3260000

Website: https://youtu.be/Iwy3bXpe3qw

30149 posts      909 followings      1032149 followers      5493 tags

Stories

Highlights

PETUA HILANGKAN GOUT
.
Pokok Ara Tanah
.
Ramai yang tidak tahu pokok ini dapat mengurangkan dan menyembuhkan penyakit gout dari berulang. Tidak perlu modal cuma cari dekat rumah anda pasti ada.
.
Ambil 3 batang dgn akar sekali, daun buang, rebus atau rendam dgn air panas. Satu hari sekali minum insyaAllah penyakit gout dapat dikurangkan. Selamat mencuba. #sinarkongsi
.
Kredit Facebook Roslim Saadon

PETUA HILANGKAN GOUT . Pokok Ara Tanah . Ramai yang tidak tahu pokok ini dapat mengurangkan dan menyembuhkan penyakit gout dari berulang. Tidak perlu modal cuma cari dekat rumah anda pasti ada. . Ambil 3 batang dgn akar sekali, daun buang, rebus atau rendam dgn air panas. Satu hari sekali minum insyaAllah penyakit gout dapat dikurangkan. Selamat mencuba.  #sinarkongsi . Kredit Facebook Roslim Saadon

First time buat Kerang Thai Style Pedas Masam🔥😍 Resepinya

10 biji Cili Padi Merah kalau nak kurang pedas boleh kurangkan atau nak lagi pedas boleh tambah lagi.(Ditumbuk halus)
5 biji limau nipis atau ikut suka masam, dan ambik airnya
5 biji bawang putih dicincang halus
2 sudu kecil gula pasir ikut suka
1 biji Tomato dibuang bijinya dan dipotong kecil-kecil
Daun Ketumbar dicincang halus
Timun kecil potong 2 dan rendam dahulu dalam air (hiasan)
1 sudu kecil Ajinomoto atau Maggi cukup rasa
Semua bahan dicampurkan sekali letak tepi.
Kerang 1 kilo dicuci bersih direbus sekejap separuh masak, dan buang kulit sebelah sahaja.
Kemudian dah siap kerang curahkan semua bahan-bahan tadi atas kerang. ~Selamat Mencuba~ #sinarkongsi

Kredit: Emma Mohd Mua

First time buat Kerang Thai Style Pedas Masam🔥😍 Resepinya 10 biji Cili Padi Merah kalau nak kurang pedas boleh kurangkan atau nak lagi pedas boleh tambah lagi.(Ditumbuk halus) 5 biji limau nipis atau ikut suka masam, dan ambik airnya 5 biji bawang putih dicincang halus 2 sudu kecil gula pasir ikut suka 1 biji Tomato dibuang bijinya dan dipotong kecil-kecil Daun Ketumbar dicincang halus Timun kecil potong 2 dan rendam dahulu dalam air (hiasan) 1 sudu kecil Ajinomoto atau Maggi cukup rasa Semua bahan dicampurkan sekali letak tepi. Kerang 1 kilo dicuci bersih direbus sekejap separuh masak, dan buang kulit sebelah sahaja. Kemudian dah siap kerang curahkan semua bahan-bahan tadi atas kerang. ~Selamat Mencuba~  #sinarkongsi Kredit: Emma Mohd Mua

Tadi masa aku jln naik moto melalui Jalan Kuning Taman Pelangi JB,, aku ternampak orang cangkong tengah jalan.. Bila aku perhatikan betul2 seorang warga emas uncle cina tua yang mencangkong tengah jalan tengah menimbus jalan2 yang berlubang di tgh jalan,, dari mana entah dia dapat tar2 lebih dia kutip masuk dlm baldi yg dia bawak kehulur hilir.?? Semoga Allah membalas jasa budi baik uncle ni.!! #sinarkongsi

Kredit : Mohd Faizal/PBJ

Tadi masa aku jln naik moto melalui Jalan Kuning Taman Pelangi JB,, aku ternampak orang cangkong tengah jalan.. Bila aku perhatikan betul2 seorang warga emas uncle cina tua yang mencangkong tengah jalan tengah menimbus jalan2 yang berlubang di tgh jalan,, dari mana entah dia dapat tar2 lebih dia kutip masuk dlm baldi yg dia bawak kehulur hilir.?? Semoga Allah membalas jasa budi baik uncle ni.!!  #sinarkongsi Kredit : Mohd Faizal/PBJ

Kejadian sewaktu hujan lebat awal pagi tadi, yang didukung itu murid saya, murid pendidikan khas...tapi yang mendukung tu murid kelas perdana...😭
Saya berkongsi video ini kerana saya mahu ibu bapa yang memiliki anak berkeperluan khas yakin dan percaya bahawa masih ramai insan yang prihatin pada anak-anak tuan puan... Sesungguhnya mereka adalah anugerah Allah untuk kita semua...menyantuni mereka dalam apa jua cara... ☺️
Maaf tuan puan...murid berdua ini adalah pelajar perempuan...☺️ Kredit: MasLika Bt RamLi / Autisme Malaysia

Kejadian sewaktu hujan lebat awal pagi tadi, yang didukung itu murid saya, murid pendidikan khas...tapi yang mendukung tu murid kelas perdana...😭 Saya berkongsi video ini kerana saya mahu ibu bapa yang memiliki anak berkeperluan khas yakin dan percaya bahawa masih ramai insan yang prihatin pada anak-anak tuan puan... Sesungguhnya mereka adalah anugerah Allah untuk kita semua...menyantuni mereka dalam apa jua cara... ☺️ Maaf tuan puan...murid berdua ini adalah pelajar perempuan...☺️ Kredit: MasLika Bt RamLi / Autisme Malaysia

Bila exam dah nak dekat, kawan-kawan selalu study last minit ke dah prepare awal awal 🤗? Cuba tag kawan korang yang ada perangai macam ni hehehe. Nantikan #RagamSekolah pada Khamis ini jam 8 MALAM premier di YouTube Astro Tutor TV 📺 
#6TandaPelajarCemerlangVSPelajarTakCemerlang #RagamSekolah

@yanasamsudin 
@bellngasri 
@hazriq_ceriaallstars 
@hazimshauki 
@muzayyin_07

Bila exam dah nak dekat, kawan-kawan selalu study last minit ke dah prepare awal awal 🤗? Cuba tag kawan korang yang ada perangai macam ni hehehe. Nantikan  #RagamSekolah pada Khamis ini jam 8 MALAM premier di YouTube Astro Tutor TV 📺  #6TandaPelajarCemerlangVSPelajarTakCemerlang  #RagamSekolah @yanasamsudin @bellngasri @hazriq_ceriaallstars @hazimshauki @muzayyin_07

Rugilah sapa tak makan sayur ni dalam nasi goreng. Sedap kot! 😘 #sinarkongsi

Kredit: Naim Beramal

Rugilah sapa tak makan sayur ni dalam nasi goreng. Sedap kot! 😘  #sinarkongsi Kredit: Naim Beramal

🏆 Tahniah buat pasukan Johor Darul Ta'zim yang mengekalkan kejuaraan Liga Super kali ke-6 berturut-turut!

Pencapaian luar biasa atas konsistensi yang ditunjukkan JDT dilihat menjadi pendorong utama dalam usaha JDT untuk melebarkan lagi rekod kemenangan mereka.

Tahniah JDT! 
Kredit Malaysian Football League

🏆 Tahniah buat pasukan Johor Darul Ta'zim yang mengekalkan kejuaraan Liga Super kali ke-6 berturut-turut! Pencapaian luar biasa atas konsistensi yang ditunjukkan JDT dilihat menjadi pendorong utama dalam usaha JDT untuk melebarkan lagi rekod kemenangan mereka. Tahniah JDT! Kredit Malaysian Football League

Tadi ada seorang #Sinarians ni bertanyakan kepada Imam Muda Asyraf dia tidak tahu dan  tidak sengaja pernah mencuba kasut yang diperbuat dari kulit khinzir, jadi apa yang perlu dia lakukan? #sinarkongsi #pagidisinar

Tadi ada seorang  #Sinarians ni bertanyakan kepada Imam Muda Asyraf dia tidak tahu dan tidak sengaja pernah mencuba kasut yang diperbuat dari kulit khinzir, jadi apa yang perlu dia lakukan?  #sinarkongsi  #pagidisinar

Penerangan dari @imammudaasyraf tentang solat jamaq qasar. #sinarkongsi #pagidisinar

Penerangan dari @imammudaasyraf tentang solat jamaq qasar.  #sinarkongsi  #pagidisinar

Ada seorang ni dia kerja di Johor dan tinggal di Melaka. Setiap hari dia ulang alik ke tempat kerja, boleh tak dia buat solat jamaq? Ini jawapan dari @imammudaasyraf #sinarkongsi

Ada seorang ni dia kerja di Johor dan tinggal di Melaka. Setiap hari dia ulang alik ke tempat kerja, boleh tak dia buat solat jamaq? Ini jawapan dari @imammudaasyraf  #sinarkongsi

Dalam soal zuriat, Allah akan bagi pada waktu yang terbaik. Jika kita terkejut menerima awal dan tanpa kita ready pun, memang itu adalah waktu yang terbaik. Jika lambat dan kita ternanti-nanti, mengharap dan sedih. Memang itulah waktu yang terrrrrrbaik. Kita rasa kita mampu, tapi Allah lagi tahu. Allah Maha lagi Mengetahui untuk kehidupan kita.

Bila-bila waktu pun Allah mula merezekikan si comel untuk berada di dalam perut, 'itulah waktu yang terbaik untuk kita.' Yakinlah.

Usah marah, sedih, dan kecewa. Teruskan berdoa supaya setiap langkah kita disusun sesuai dengan perancangan kita.

Ada pengalaman kawan saya, sudah 10 tahun mendirikan rumahtangga, tapi belum ada rezeki. Tanpa disangka-sangka, Alhamdulillah baru-baru ini beliau selamat melahirkan seorang anak.

Sedih dia, cemburu, tidak putus asa berdoa, SABAR, lalu Allah 'mengurniakan' anugerah yang terindah di atas kesabaran dan sifat mengharapnya yang tinggi HANYA pada Allah.

Masing-masing ada cerita dia. Doa saya sentiasa untuk mereka yang terus meminta pada Allah. #sinarkongsi 
Kredit VMJ

Dalam soal zuriat, Allah akan bagi pada waktu yang terbaik. Jika kita terkejut menerima awal dan tanpa kita ready pun, memang itu adalah waktu yang terbaik. Jika lambat dan kita ternanti-nanti, mengharap dan sedih. Memang itulah waktu yang terrrrrrbaik. Kita rasa kita mampu, tapi Allah lagi tahu. Allah Maha lagi Mengetahui untuk kehidupan kita. Bila-bila waktu pun Allah mula merezekikan si comel untuk berada di dalam perut, 'itulah waktu yang terbaik untuk kita.' Yakinlah. Usah marah, sedih, dan kecewa. Teruskan berdoa supaya setiap langkah kita disusun sesuai dengan perancangan kita. Ada pengalaman kawan saya, sudah 10 tahun mendirikan rumahtangga, tapi belum ada rezeki. Tanpa disangka-sangka, Alhamdulillah baru-baru ini beliau selamat melahirkan seorang anak. Sedih dia, cemburu, tidak putus asa berdoa, SABAR, lalu Allah 'mengurniakan' anugerah yang terindah di atas kesabaran dan sifat mengharapnya yang tinggi HANYA pada Allah. Masing-masing ada cerita dia. Doa saya sentiasa untuk mereka yang terus meminta pada Allah.  #sinarkongsi Kredit VMJ

Untuk episod kali ni, rakan non muslim kami Haridas bertanyakan kepada Imam Muda Asyraf mengapa kaum wanita muslim mengenakan hijab dan berpakaian longgar serta menutup aurat? Dengarkan penjelasan dari Imam Muda Asyraf dan semoga pencerahan dari Imam Muda Asyraf ini dapat memberi pencerahan kepada rakan non muslim kami. #sinarkongsi #donedakwah #dakwahdigital

Untuk episod kali ni, rakan non muslim kami Haridas bertanyakan kepada Imam Muda Asyraf mengapa kaum wanita muslim mengenakan hijab dan berpakaian longgar serta menutup aurat? Dengarkan penjelasan dari Imam Muda Asyraf dan semoga pencerahan dari Imam Muda Asyraf ini dapat memberi pencerahan kepada rakan non muslim kami.  #sinarkongsi  #donedakwah  #dakwahdigital

©Instagimg | Best Instagram online viewer
About - Privacy Policy - Terms of Service - FAQ
This site uses the Instagram API but is not endorsed or certified by Instagram. All Instagram™ logos and trademarks displayed on this applicatioin are property of Instagram.