SINAR

SINAR (@sinar_my)

Menyinari Hidupmu www.sinar.my Saluran Astro : 857 ☎ 03-95432000 📱016-3260000 Download app Syok di sini ⬇️

Website: http://onelink.to/ajv2yz

31486 posts      914 followings      1078090 followers      5809 tags

Stories

Highlights

Tengok la anak buah aku ber-taekwando sampaikan judge pening nak bagi markah haha 😂 #sinarkongsi .
Kredit: @ikmalidham

Tengok la anak buah aku ber-taekwando sampaikan judge pening nak bagi markah haha 😂  #sinarkongsi . Kredit: @ikmalidham

Filem SANGKAR telah berjaya mendapat kutipan melebihi RM10.3 juta dalam masa 17 hari. "Cerita ni je mak aku menangis dari awal 20min cerita sampai abis! Berbaloi utk ditonton. Berapa star? Oh dude mmg xleh nak cakap berapa star sbb gempak sangat haih." -@affiqarrahman1

SANGKAR, Bukan sekadar Pertarungan!

SANGKAR KINI DI PAWAGAM! 
#SangkarMovie

@zul_ariffin @remyishak @raydapdap @mfmirafilzah @kabirbhatia_022 @fadlanhazim @niezamzaidi @nikadammika @andytehkh @carliffridzwancarleel @mcsweeneymma @amanracom @firashayyan @sangkarmovie

Filem SANGKAR telah berjaya mendapat kutipan melebihi RM10.3 juta dalam masa 17 hari. "Cerita ni je mak aku menangis dari awal 20min cerita sampai abis! Berbaloi utk ditonton. Berapa star? Oh dude mmg xleh nak cakap berapa star sbb gempak sangat haih." -@affiqarrahman1 SANGKAR, Bukan sekadar Pertarungan! SANGKAR KINI DI PAWAGAM!   #SangkarMovie @zul_ariffin @remyishak @raydapdap @mfmirafilzah @kabirbhatia_022 @fadlanhazim @niezamzaidi @nikadammika @andytehkh @carliffridzwancarleel @mcsweeneymma @amanracom @firashayyan @sangkarmovie

Dia punya tahap lena sampai orang keluar dewan pun dia tak sedar lagi 😂 #SinarKongsi

Dia punya tahap lena sampai orang keluar dewan pun dia tak sedar lagi 😂  #SinarKongsi

Jangan Hello Dnars Gold kini kembali!!! Kalau anda jawab panggilan kami dengan “Hebat Dnars”, sebahagian daripada 20 ribu ringgit akan jadi milik anda!!! Jom daftar di sinar.my sekarang dan nantikan panggilan daripada kami bermula 9 September hingga 20 September ini. 
Tapi ingat, jawab panggilan kami dengan “Hebat Dnars”! Kalau anda jawab selain daripada “Hebat Dnars" maka terlepaslah peluang menang wang tunai dan wang tersebut akan ditambah ke segmen berikutnya. #sinarkongsi

Jangan Hello Dnars Gold kini kembali!!! Kalau anda jawab panggilan kami dengan “Hebat Dnars”, sebahagian daripada 20 ribu ringgit akan jadi milik anda!!! Jom daftar di sinar.my sekarang dan nantikan panggilan daripada kami bermula 9 September hingga 20 September ini. Tapi ingat, jawab panggilan kami dengan “Hebat Dnars”! Kalau anda jawab selain daripada “Hebat Dnars" maka terlepaslah peluang menang wang tunai dan wang tersebut akan ditambah ke segmen berikutnya.  #sinarkongsi

Resepi "pad kra pao" macam kedai thai

Bahan-bahan
.
🐓first sediakan ayam cincang
🌿Daun basil segengam
🥚Telur ayam 2, ke 3 biji ikut suka
💮bawang putih 4,5 ulas
🌶cili padi 3, ikut selera pedas masing2. 🍶Kicap ABC, Sos tiram,
sos ikan/sotong, garam, gula, kiub pati ayam.

Cara-cara.

# Goreng Telur dulu, asingkan okeh. saya suka kuning Telur tu cair di mulut gitew.

1)Tumbuk cili dan bawang putih, kemudian tumis dalam kuali.

2)Masukkan ayam, gaul-gaul sama dia.

3) Tuang segala mak nenek kicap, sos tiram, sos ikan/sotong, kiub pati ayam, dan perasa

4) Tambah air sikit, kalau nak berkuah boleh letak banyak sikit ikut suka hampa.

5) And lasttt sekali letak daun basil, sekejap saja lepas tu tutup api.

6) Cara hidang dia angkat dan letak dalam pinggan yang ada telur tadi, kambus telur tadi..
Sedia di hidang.

Selamat mencuba..Dah cuba boleh share gambar k.. Kredit: fateen najihah

Resepi "pad kra pao" macam kedai thai Bahan-bahan . 🐓first sediakan ayam cincang 🌿Daun basil segengam 🥚Telur ayam 2, ke 3 biji ikut suka 💮bawang putih 4,5 ulas 🌶cili padi 3, ikut selera pedas masing2. 🍶Kicap ABC, Sos tiram, sos ikan/sotong, garam, gula, kiub pati ayam. Cara-cara. # Goreng Telur dulu, asingkan okeh. saya suka kuning Telur tu cair di mulut gitew. 1)Tumbuk cili dan bawang putih, kemudian tumis dalam kuali. 2)Masukkan ayam, gaul-gaul sama dia. 3) Tuang segala mak nenek kicap, sos tiram, sos ikan/sotong, kiub pati ayam, dan perasa 4) Tambah air sikit, kalau nak berkuah boleh letak banyak sikit ikut suka hampa. 5) And lasttt sekali letak daun basil, sekejap saja lepas tu tutup api. 6) Cara hidang dia angkat dan letak dalam pinggan yang ada telur tadi, kambus telur tadi.. Sedia di hidang. Selamat mencuba..Dah cuba boleh share gambar k.. Kredit: fateen najihah

Lain orang, lain dugaan dia. Semoga dipermudahkan semua urusan abang ni. 
Sesungguhnya bersyukurlah apa yang kita ada dan jangan merungut.  #sinarkongsi

Lain orang, lain dugaan dia. Semoga dipermudahkan semua urusan abang ni. Sesungguhnya bersyukurlah apa yang kita ada dan jangan merungut.  #sinarkongsi

Telur rebus air asam in da house!!! Paling simple, paling nikmat dan paling x pandang kirii kanan..cukupla dia je dgn nasi suam2.😅😄..ngencess tak?? Telur direbus dulu( dpt separuh masak lg sedap)
Bwg merah, cili padi - hiris2 je
Air asam jawa(sy guna yg pes)
Belacan
Garam dan gula - tumis bwg hiris, cili dan belacan
- masukkan air asam jawa( kalau pekat sgt tambah air sikit)
- masukkan garam, gula dan perasa
- sesuaikan rasanya kemudian tutup api..tuang kedalam telur yg direbus td..belah dua telurnya supaya blh serap air asam dlm telur tu..Siap!!!
Cukup rasa masam, masin pedas in shaa Allah sedapla kejadiannya😊..syaratnya mkn dgn nasi panas..kalau nasi sejuk kurang kick peginya 😁

Kredit Rodza Azilah

Telur rebus air asam in da house!!! Paling simple, paling nikmat dan paling x pandang kirii kanan..cukupla dia je dgn nasi suam2.😅😄..ngencess tak?? Telur direbus dulu( dpt separuh masak lg sedap) Bwg merah, cili padi - hiris2 je Air asam jawa(sy guna yg pes) Belacan Garam dan gula - tumis bwg hiris, cili dan belacan - masukkan air asam jawa( kalau pekat sgt tambah air sikit) - masukkan garam, gula dan perasa - sesuaikan rasanya kemudian tutup api..tuang kedalam telur yg direbus td..belah dua telurnya supaya blh serap air asam dlm telur tu..Siap!!! Cukup rasa masam, masin pedas in shaa Allah sedapla kejadiannya😊..syaratnya mkn dgn nasi panas..kalau nasi sejuk kurang kick peginya 😁 Kredit Rodza Azilah

Jangan terlepas menonton perlawanan pasukan bola sepak kegemaran anda ! Subscribe CH 200 atau pergi je ke  www.stadiumastro.com/sportspack

Jangan terlepas menonton perlawanan pasukan bola sepak kegemaran anda ! Subscribe CH 200 atau pergi je ke www.stadiumastro.com/sportspack

Belajar hidup susah, semoga ia membawa seribu keinsafan buat kita dalam mengharungi kehidupn ini. #sinarkongsi 
Kredit Pesan Bonda

Belajar hidup susah, semoga ia membawa seribu keinsafan buat kita dalam mengharungi kehidupn ini.  #sinarkongsi Kredit Pesan Bonda

Betullah org cakap lelaki ni down bila orang cakap dia tak hensem 🤣 #sinarkongsi 
Kredit: @muqrizaharin

Betullah org cakap lelaki ni down bila orang cakap dia tak hensem 🤣  #sinarkongsi Kredit: @muqrizaharin

Kehadapan makcik-makcik bawang, dan adik-adik bawang,

Selepas abe menuntut selama semalaman bersama office mate yang berbangsa cina, abe korek resepi hainan steam chicken rice dari beliau.

Kalau chinesse sebut stim bukan stim dalam steamer. Mereka guna method slow simmer.

Paham tak?

Kalau tak faham meh abe terangkan macam mana sediakan juadah yg kalau laki ang jenis xsuka makan nasi ayam melayu.

1. Ayam mestilah dalam room temp, bukan yg baru keluar dari icebox kedai aceh mahupun esbox korang tu. 
2. Kerat halia tua, akar ketumbar, dan daun bawang. Lempar dalam air.

3. Air mestilah dapat meng-titanic-kan ayam, pastikan tiada detik2 jack n rose didalam periuk rebusan!!! 4. Jerang air utk rebus ayam bagi menggelegak. Kemudian celup ayam 3 kali, tiga kali disini utk bagi the whole kulit tegang macam lepas cucuk botox. 3 kali disini bermaksud 1 kali celupan angkat kejap bagi air boiled balik dan celup balik.

5. Gunakan api yg paling rendah, tiada aktiviti rebusan yg menggila2, tenggelamkan ayam. Dan bagi dia rilex mandi2 dalam 30 ke 45minit bergantung pada size ayam. (Ini teknik slow simmer). Api masih ada tapi dia tak menggelegak.

6. Lepas settle angkat terus celup dalam air sejuk!

7. Ambil minyak2 yg terapung diatas utk nasi, dan guna air rebusan utk nasi juga.

8. Kerat halia, masukan daun pandan dan sikittt je serbuk kunyit. Dan garam. 
9. Utk hainan cili, kau pi gugel sendiri! Bukan susah mana pun.

10. Utk kicap siraman ayam, kicap cair, halia dan hujung putih daun bawang sahaja cincang gila halus dan sedikit minyak bijan.

11. Cara buat kicap, kau campur bahan diatas dalam mangkuk kaca pyrex yg mahal korang tu. Ambil 3 camca minyak, kau panaskan minyak tu, kendian masuk dalam campuran kicap kau tu. (Ni yg paling best, dia masak dalam mangkuk tu). Lepas tu siram la atas ayam kau tu.

12. Sup pula, boleh sediakan macam2 cara, nak letak lobak masin boleh, xnak pun takpe, campak sikit stok ayam ikut tahap darah tinggi korang tu. Kalau xmasin gak tapi rasa dan bau dan naik tak reti2 nak letak garam?

13. Kau laparkan? Pi la mengketedarah!

Kredit Azrul Azamzi

Kehadapan makcik-makcik bawang, dan adik-adik bawang, Selepas abe menuntut selama semalaman bersama office mate yang berbangsa cina, abe korek resepi hainan steam chicken rice dari beliau. Kalau chinesse sebut stim bukan stim dalam steamer. Mereka guna method slow simmer. Paham tak? Kalau tak faham meh abe terangkan macam mana sediakan juadah yg kalau laki ang jenis xsuka makan nasi ayam melayu. 1. Ayam mestilah dalam room temp, bukan yg baru keluar dari icebox kedai aceh mahupun esbox korang tu. 2. Kerat halia tua, akar ketumbar, dan daun bawang. Lempar dalam air. 3. Air mestilah dapat meng-titanic-kan ayam, pastikan tiada detik2 jack n rose didalam periuk rebusan!!! 4. Jerang air utk rebus ayam bagi menggelegak. Kemudian celup ayam 3 kali, tiga kali disini utk bagi the whole kulit tegang macam lepas cucuk botox. 3 kali disini bermaksud 1 kali celupan angkat kejap bagi air boiled balik dan celup balik. 5. Gunakan api yg paling rendah, tiada aktiviti rebusan yg menggila2, tenggelamkan ayam. Dan bagi dia rilex mandi2 dalam 30 ke 45minit bergantung pada size ayam. (Ini teknik slow simmer). Api masih ada tapi dia tak menggelegak. 6. Lepas settle angkat terus celup dalam air sejuk! 7. Ambil minyak2 yg terapung diatas utk nasi, dan guna air rebusan utk nasi juga. 8. Kerat halia, masukan daun pandan dan sikittt je serbuk kunyit. Dan garam. 9. Utk hainan cili, kau pi gugel sendiri! Bukan susah mana pun. 10. Utk kicap siraman ayam, kicap cair, halia dan hujung putih daun bawang sahaja cincang gila halus dan sedikit minyak bijan. 11. Cara buat kicap, kau campur bahan diatas dalam mangkuk kaca pyrex yg mahal korang tu. Ambil 3 camca minyak, kau panaskan minyak tu, kendian masuk dalam campuran kicap kau tu. (Ni yg paling best, dia masak dalam mangkuk tu). Lepas tu siram la atas ayam kau tu. 12. Sup pula, boleh sediakan macam2 cara, nak letak lobak masin boleh, xnak pun takpe, campak sikit stok ayam ikut tahap darah tinggi korang tu. Kalau xmasin gak tapi rasa dan bau dan naik tak reti2 nak letak garam? 13. Kau laparkan? Pi la mengketedarah! Kredit Azrul Azamzi

Kesungguhan dan kegigihan Tun Dr. Mahathir yang kembali ke dunia politik pada umur 93 tahun bakal membuat anda terpegun mahupun terharu. 
Anda turut berpeluang untuk menyaksikan bagaimana beliau menghadapi pelbagai dugaan dan rintangan demi membina semula negara kita. 🇲🇾

Kesungguhan dan kegigihan Tun Dr. Mahathir yang kembali ke dunia politik pada umur 93 tahun bakal membuat anda terpegun mahupun terharu. Anda turut berpeluang untuk menyaksikan bagaimana beliau menghadapi pelbagai dugaan dan rintangan demi membina semula negara kita. 🇲🇾

©Instagimg | Best Instagram online viewer
About - Privacy Policy - Terms of Service - FAQ
This site uses the Instagram API but is not endorsed or certified by Instagram. All Instagram™ logos and trademarks displayed on this applicatioin are property of Instagram.