Mohd Khairul Sharizan Hamid

Mohd Khairul Sharizan Hamid (@mksharizan)

Timb Pgrh Bhgn Keselamatan Personel 2009-2012 CGSO JPM@Sarawak 2012-2015 DCA MOT@Putrajaya 2015-2018 CGSO JPM@Pahang 2018-kini CGSO HQ JPM@Putrajaya

291 posts      1831 followings      709 followers      29 tags

Stories

Highlights

Alhamdulillah, juara milik team kami.. Thanks cikgu kamaruddin yg byk ajar sy cara main bola sepak..thanks semua kwn2 seperjuangan..jumpa lg tahun depan sbb piala yg dimenangi adalah piala pusingan..harus tahun depan akn ade lg..hehehe..
#bolasepak
#9sebelah
#smkdds
#sdds
#hidupmestiberjuang
#alorgajah
#melaka
#malaysia

Alhamdulillah, juara milik team kami.. Thanks cikgu kamaruddin yg byk ajar sy cara main bola sepak..thanks semua kwn2 seperjuangan..jumpa lg tahun depan sbb piala yg dimenangi adalah piala pusingan..harus tahun depan akn ade lg..hehehe..  #bolasepak  #9sebelah  #smkdds  #sdds  #hidupmestiberjuang  #alorgajah  #melaka  #malaysia

Hidup mesti berjuang..so pagi ni kene pastikan team aku menang dlm kejohanan Piala Tuan Haji Kamaruddin..hehe..apa pun main pagi ni kena happy n ceria..dan yg paling penting dpt berkumpul dengan semua rakan seperjuangan di sekolah tercinta, Sekolah Menengah Kebangsaan Dato Dol Daid, alor gajah, melaka..
#hidupmestiberjuang
#neverstopfighting
#smkdds
#alorgajah
#melaka
#malaysia

Hidup mesti berjuang..so pagi ni kene pastikan team aku menang dlm kejohanan Piala Tuan Haji Kamaruddin..hehe..apa pun main pagi ni kena happy n ceria..dan yg paling penting dpt berkumpul dengan semua rakan seperjuangan di sekolah tercinta, Sekolah Menengah Kebangsaan Dato Dol Daid, alor gajah, melaka..  #hidupmestiberjuang  #neverstopfighting  #smkdds  #alorgajah  #melaka  #malaysia

Adakah Akta Rahsia Rasmi 1972 perlu kekal atau dimansuhkan? Bagaimana cara atau langkah melindungi rahsia rasmi kerajaan jika OSA (akta 88) hilang? Ini antara soalan yang saya lontarkan kepada para peserta kursus di sebuah jabatan kerajaan di Kuala Lumpur.. Sebagai penceramah, kita kena sentiasa ada sifat rendah diri dan hormati pendapat yang diberikan oleh peserta atau pegawai kerajaan yang lain. Salah atau betul adalah perkara ketiga, yang pertama adalah bila two way communication berlaku, sesi ceramah akan lebih hidup dan kedua perkongsian idea antara penceramah dan peserta akan lebih meluas dan terbuka..
#aktarahsiarasmi
#1972
#akta88
#taklimatkeselamatan
#talk
#lecturer
#twowaycommunication
#cgso
#jpm
#nationalsecurity
#confidential
#secret
#topsecret
#putrajaya
#kualalumpur
#malaysia

Adakah Akta Rahsia Rasmi 1972 perlu kekal atau dimansuhkan? Bagaimana cara atau langkah melindungi rahsia rasmi kerajaan jika OSA (akta 88) hilang? Ini antara soalan yang saya lontarkan kepada para peserta kursus di sebuah jabatan kerajaan di Kuala Lumpur.. Sebagai penceramah, kita kena sentiasa ada sifat rendah diri dan hormati pendapat yang diberikan oleh peserta atau pegawai kerajaan yang lain. Salah atau betul adalah perkara ketiga, yang pertama adalah bila two way communication berlaku, sesi ceramah akan lebih hidup dan kedua perkongsian idea antara penceramah dan peserta akan lebih meluas dan terbuka..  #aktarahsiarasmi  #1972  #akta88  #taklimatkeselamatan  #talk  #lecturer  #twowaycommunication  #cgso  #jpm  #nationalsecurity  #confidential  #secret  #topsecret  #putrajaya  #kualalumpur  #malaysia

Kpd kwn2 dan rakan taulan especially dari Alor Gajah, Melaka mohon hadir berikan sokongan padu dalam program ini. And the important thing is mereka yang rindukan sgt AKSI aku sbg player SMKDDS satu ketika dahulu boleh la hadir menonton gelagat aku di padang..hahahaha..zaman kegemilangan SMKDDS sbg raja bola sepak Melaka 1998-2002
#bola
#bolasepak
#football
#smkdds
#makanbola
#tidurbola
#player
#targetjuara
#alorgajah
#melaka
#malaysia

Kpd kwn2 dan rakan taulan especially dari Alor Gajah, Melaka mohon hadir berikan sokongan padu dalam program ini. And the important thing is mereka yang rindukan sgt AKSI aku sbg player SMKDDS satu ketika dahulu boleh la hadir menonton gelagat aku di padang..hahahaha..zaman kegemilangan SMKDDS sbg raja bola sepak Melaka 1998-2002  #bola  #bolasepak  #football  #smkdds  #makanbola  #tidurbola  #player  #targetjuara  #alorgajah  #melaka  #malaysia

Swipe left for more pics.. Mcm2 gaya dah si el ni..hahaha..thanks to mak long yg sudi mereka cipta dan meminjamkan kostum kpd el harraz.. #merdeka
#harimalaysia
#selamatharikebangsaan2019
#jpm
#malaysia
#malaysiatanahairku

Swipe left for more pics.. Mcm2 gaya dah si el ni..hahaha..thanks to mak long yg sudi mereka cipta dan meminjamkan kostum kpd el harraz..  #merdeka  #harimalaysia  #selamatharikebangsaan2019  #jpm  #malaysia  #malaysiatanahairku

Antara jabatan yg mencabar bila memberi kan taklimat keselamatan adalah Istana Kehakiman Putrajaya..most of them high rank officer dan background undang2.. Ape pun kita layan sebaik mungkin dan hilangkan rasa gemuruh dengan niat berkongsi ilmu dan pengalaman kerana Allah SWT.. Alhamdulillah selesai juga ptg td amanah yang diberikan..Soalan tak yah citer, mmg byk la..semoga jwpn kepada setiap persoalan yang di kemukakan dpt memuaskan hati pegawai POJ.. 😅 😅 😅
#poj
#istanakehakiman
#undangundang
#law
#taklimatkeselamatan
#aktarahsiarasmi
#keselamatanperlindungan
#cgso
#putrajaya
#malaysia

Antara jabatan yg mencabar bila memberi kan taklimat keselamatan adalah Istana Kehakiman Putrajaya..most of them high rank officer dan background undang2.. Ape pun kita layan sebaik mungkin dan hilangkan rasa gemuruh dengan niat berkongsi ilmu dan pengalaman kerana Allah SWT.. Alhamdulillah selesai juga ptg td amanah yang diberikan..Soalan tak yah citer, mmg byk la..semoga jwpn kepada setiap persoalan yang di kemukakan dpt memuaskan hati pegawai POJ.. 😅 😅 😅  #poj  #istanakehakiman  #undangundang  #law  #taklimatkeselamatan  #aktarahsiarasmi  #keselamatanperlindungan  #cgso  #putrajaya  #malaysia

Throwback..AADK dh publish dlm official FB ttg kemenangan team CGSO..hehehe..semua kuasa Allah..kun fa ya kun..
#juara
#1stplace🏆
#cgso
#aadk
#futsal
#goldmedal
#jpm
#malaysia

Throwback..AADK dh publish dlm official FB ttg kemenangan team CGSO..hehehe..semua kuasa Allah..kun fa ya kun..  #juara  #1stplace🏆  #cgso  #aadk  #futsal  #goldmedal  #jpm  #malaysia

Biar gambar berbicara..Alhamdulillah..
#aadk
#jemputanjuara
#cgso
#futsal
#johan
#trim
#fit
#putrajaya
#malaysia

Biar gambar berbicara..Alhamdulillah..  #aadk  #jemputanjuara  #cgso  #futsal  #johan  #trim  #fit  #putrajaya  #malaysia

Alhamdulillah..thanks to Allah, si abang berjaya menjadi johan hafazan utk tahun 1. tak sia2 daddy n especially mummy struggle siang dan malam membantu dan mengajar menghafaz surah2 yang telah diberikan lebih awal utk pertandingan hafazan..thanks juga buat ustaz Zin yg mendidik el fayyadh bagi membantu memantapkan bacaan serta tajwid anak aku..semoga beroleh kejayaan berterusan buat anak sulung aku ni..aminnn ya Allah..
#elfayyadh
#alhamdulillah
#sujudsyukur
#hafazan
#juzukamma
#malaysia
#putrajaya

Alhamdulillah..thanks to Allah, si abang berjaya menjadi johan hafazan utk tahun 1. tak sia2 daddy n especially mummy struggle siang dan malam membantu dan mengajar menghafaz surah2 yang telah diberikan lebih awal utk pertandingan hafazan..thanks juga buat ustaz Zin yg mendidik el fayyadh bagi membantu memantapkan bacaan serta tajwid anak aku..semoga beroleh kejayaan berterusan buat anak sulung aku ni..aminnn ya Allah..  #elfayyadh  #alhamdulillah  #sujudsyukur  #hafazan  #juzukamma  #malaysia  #putrajaya

Alhamdulillah, positive results achieved..jumpa lg utk next phase in november..i got a knowledge n many experience we shared with US Marshal..thanks again..
#nationalsecurity
#usmarshals
#usembassy
#opdat
#cgso
#malaysia

Alhamdulillah, positive results achieved..jumpa lg utk next phase in november..i got a knowledge n many experience we shared with US Marshal..thanks again..  #nationalsecurity  #usmarshals  #usembassy  #opdat  #cgso  #malaysia

Berkampung dalam kwsn hutan hujan khatulistiwa..haha..
In sha Allah akan ada hasil yg positif di akhir nanti.. Aminn
#opdat
#doj
#poj
#cgso
#nationalsecurity
#newsop

Berkampung dalam kwsn hutan hujan khatulistiwa..haha.. In sha Allah akan ada hasil yg positif di akhir nanti.. Aminn  #opdat  #doj  #poj  #cgso  #nationalsecurity  #newsop

Jom lunch..thanks Bos Percetakan Keselamatan Nasional for the great meals 'durian' today.. In Malaysia, we call this King Of Fruits..skali order 500kg dr dusun Jolobu, noghori sembilan.. Kikiki..bismillah..
#durian
#kingoffruits
#pkn
#percetakankeselamatannasional
#cgso
#securitymeeting
#nationalsecurity
#kl
#putrajaya
#malaysia

Jom lunch..thanks Bos Percetakan Keselamatan Nasional for the great meals 'durian' today.. In Malaysia, we call this King Of Fruits..skali order 500kg dr dusun Jolobu, noghori sembilan.. Kikiki..bismillah..  #durian  #kingoffruits  #pkn  #percetakankeselamatannasional  #cgso  #securitymeeting  #nationalsecurity  #kl  #putrajaya  #malaysia

Bersama warga FAMA pagi ni..sesi pencerahan berkaitan sistem e-vetting 2.0..thanks FAMA..
#fama
#moa
#cgso
#jpm
#tapisankeselamatan
#evetting
#securityvetting
#selayang
#batucaves
#malaysia

Bersama warga FAMA pagi ni..sesi pencerahan berkaitan sistem e-vetting 2.0..thanks FAMA..  #fama  #moa  #cgso  #jpm  #tapisankeselamatan  #evetting  #securityvetting  #selayang  #batucaves  #malaysia

Dpt jugak mengeluarkan peluh mlm td..hehe..siap bawak ustaz wan sbb nk pastikan kemenangan CGSO malam td..
#cgso
#futsal
#kdn
#kakibola
#presint18
#putrajaya
#malaysia

Dpt jugak mengeluarkan peluh mlm td..hehe..siap bawak ustaz wan sbb nk pastikan kemenangan CGSO malam td..  #cgso  #futsal  #kdn  #kakibola  #presint18  #putrajaya  #malaysia

©Instagimg | Best Instagram online viewer
About - Privacy Policy - Terms of Service - FAQ - Remove Account
This site uses the Instagram API but is not endorsed or certified by Instagram. All Instagram™ logos and trademarks displayed on this applicatioin are property of Instagram.