(@)

Bio:

posts      followings      followers      tags

LDR pun butuh perjuangan ­čśş Kalo udah halalmah di tinggal bentar juga berasa gimana gitu.... . Iya gk #mblo ­čÖä . . . . . Tag pejuang LDR ­čÖé­čÖé­čÖé . . video by @intansurullah22 @muhammad_rifqi07 . . LDR pun butuh perjuangan ­čśş Kalo udah halalmah di tinggal bentar juga berasa gimana gitu.... . Iya gk #mblo ­čÖä . . . . . Tag pejuang LDR ­čÖé­čÖé­čÖé . . video by @intansurullah22 @muhammad_rifqi07 . Post By @exploreakhwat . Kontribusi by ­čî╗ @mencobauntuktaat ­čî╗ @sesuaisyariat ­čî╗ @selaluberhijabdaily ­čî╗ @selaluberhijab ­čî╗ @albummuslimah ­čî╗ @selaluberniqob ­čî╗ @alunawedelia ­čî╗ @sayainimuslimah ­čî╗ @sesuaisyariat ­čî╗ @azhakirakhairani ­čî╗ @luruskanniat ­čî╗ @momentmuslimah ­čî╗ @bersamamuslimah ­čî╗ @historymuslimah ­čî╗ @kenanganmuslimah ­čî╗ @kitainimuslimah . #mencobauntuktaat #selaluberhijabdaily #albummuslimah #muslimahasik #selaluberhijabdaily #kamiinimuslimah #sayainimuslimah #sesuaisyariat #selaluberhijab #hijrah #hijrahku #muslimah #muslim #islam #ukhty #negerimuslimah#sahabatsyurga┬á#yukhijrah#akhwatakhirzaman┬á#akhwatbercadar#beraniberhijrah┬á#motivasi┬á#BerbagiSemangat┬á#cadar#muslimahberhijrah┬á┬á#yukngaji #dunia┬á#muhasabahdiri┬á#hijrah┬á#sholehah┬á#hijab┬á#beraniberhijrah oil

Salam Jumaat Mubarokah ­čçż­čç¬ I panggil my husband ÔÇślibrary bergerakÔÇÖ sebab kalau petik apa-apa isu sejarah atau kitab mesti beliau tahu, hadam dan dah hafal siap tarikh dan tahun. Moga Allah kurniakan himmah yang tinggi dan futuh untuk terus belajar dan kutip ilmu. Satu fakta menarik adalah, my husband spend masa dengan kitab dan talaqqi lebih banyak dari dengan Fara. Bilik I penuh dengan kitab husband dan rak berebut nak letak kitab atau handbag I. Di handphone pun penuh pdf kitab. Pergi jalan mana-mana pun mesti bawa kitab. So nak kena ganti nihhh ­čĹ­čĆ╗­čĹ­čĆ╗­čĹ­čĆ╗ Post By @exploreakhwat . Kontribusi by ­čî╗ @mencobauntuktaat ­čî╗ @sesuaisyariat ­čî╗ @selaluberhijabdaily ­čî╗ @selaluberhijab ­čî╗ @albummuslimah ­čî╗ @selaluberniqob ­čî╗ @alunawedelia ­čî╗ @sayainimuslimah ­čî╗ @sesuaisyariat ­čî╗ @azhakirakhairani ­čî╗ @luruskanniat ­čî╗ @momentmuslimah ­čî╗ @bersamamuslimah ­čî╗ @historymuslimah ­čî╗ @kenanganmuslimah ­čî╗ @kitainimuslimah . #mencobauntuktaat #selaluberhijabdaily #albummuslimah #muslimahasik #selaluberhijabdaily #kamiinimuslimah #sayainimuslimah #sesuaisyariat #selaluberhijab #hijrah #hijrahku #muslimah #muslim #islam #ukhty #negerimuslimah#sahabatsyurga┬á#yukhijrah#akhwatakhirzaman┬á#akhwatbercadar#beraniberhijrah┬á#motivasi┬á#BerbagiSemangat┬á#cadar#muslimahberhijrah┬á┬á#yukngaji #dunia┬á#muhasabahdiri┬á#hijrah┬á#sholehah┬á#hijab┬á#beraniberhijrah

Buat lelaki... Jika ingin mencari perempuan untuk dijadikan pasangan hidup, carilah perempuan yang tidak punya agama. Ajaklah dia kepada Allah swt. Walaupun dia seorang pelacur sekalipun. Percayalah, pelacur pun ingin berubah cuma dirinya rasa tidak layak, malu dan tiada bimbingan dari sesiapa. Buat perempuan... Carilah lelaki yang punya agama. Kerana ia akan menjadi ketua keluargamu kelak. Dan tugasnya adalah untuk mengajar, mendidik dan membimbingmu dan anak-anak menuju syurga Allah swt. WallahuÔÇÖalam... Nota : Rasulullah saw bersabda ... Pilihlah wanita yang beragama nescaya kamu akan berjaya. Nota : Jika kita tidak mahu ikut pesan Rasulullah saw, tiada masalah. Rasulullah saw hanya berpesan sahaja. Jika kita memilih berkahwin dengan perempuan yang tak beragama dengan niat untuk mendidiknya, Rasulullah saw pun bangga kerana niat kita yang suci itu. Kerana bukan semua lelaki seperti ini. Kalau ada lelaki seperti ini, 1 dalam sejuta. Barakallah... . #CoretanSeorangNiqabis . Photo @syarifahfuraiha Post By @exploreakhwat . Kontribusi by ­čî╗ @mencobauntuktaat ­čî╗ @sesuaisyariat ­čî╗ @selaluberhijabdaily ­čî╗ @selaluberhijab ­čî╗ @albummuslimah ­čî╗ @selaluberniqob ­čî╗ @alunawedelia ­čî╗ @sayainimuslimah ­čî╗ @sesuaisyariat ­čî╗ @azhakirakhairani ­čî╗ @luruskanniat ­čî╗ @momentmuslimah ­čî╗ @bersamamuslimah ­čî╗ @historymuslimah ­čî╗ @kenanganmuslimah ­čî╗ @kitainimuslimah . #mencobauntuktaat #selaluberhijabdaily #albummuslimah #muslimahasik #selaluberhijabdaily #kamiinimuslimah #sayainimuslimah #sesuaisyariat #selaluberhijab #hijrah #hijrahku #muslimah #muslim #islam #ukhty #negerimuslimah#sahabatsyurga┬á#yukhijrah#akhwatakhirzaman┬á#akhwatbercadar#beraniberhijrah┬á#motivasi┬á#BerbagiSemangat┬á#cadar#muslimahberhijrah┬á┬á#yukngaji #dunia┬á#muhasabahdiri┬á#hijrah┬á#sholehah┬á#hijab┬á#beraniberhijrah

Serasi itu bukanlah bermakna sempurna, tetapi ia bererti saling melengkapi sebarang kelebihan atau kekurangan yang ada. Allah jadikan antara suami dan isteri itu rasa kasih sayang. Agar dengan kekurangan, kita berlapang dada dan dengan kelebihan, kita akan bersenang hati seadanya. Memberilah dari selalu meminta. Pic @unialfi Post By @luciaawella ­čîŞ ­čîŞFollow @luciaawella ­čîŞ ­čîŞFollow @luciaawellachaniago ­čîŞ . Kontribusi by ­čî╗ ­čî╗ @mencobauntuktaat ­čî╗ @sesuaisyariat ­čî╗ @selaluberhijabdaily ­čî╗ @selaluberhijab ­čî╗ @muslimahasik ­čî╗ @albummuslimah ­čî╗ @kamiinimuslimah ­čî╗ @selaluberniqob ­čî╗ @sesuaisyariat ­čî╗ @azhakirakhairani ­čî╗ @sayainimuslimah ­čî╗ @kenanganmuslimah ­čî╗ @kamiinimuslimah ­čî╗ @momentmuslimah ­čî╗ @bersamamuslimah ­čî╗ @luruskanniat . . #mencobauntuktaat #selaluberhijabdaily #albummuslimah #muslimahasik #selaluberhijabdaily #kamiinimuslimah #sayainimuslimah #sesuaisyariat #selaluberhijab #hijrah #hijrahku #muslimah #muslim #islam #ukhty #negerimuslimah#sahabatsyurga┬á#yukhijrah#akhwatakhirzaman┬á#akhwatbercadar#beraniberhijrah┬á#motivasi┬á#BerbagiSemangat┬á#cadar#muslimahberhijrah┬á┬á#yukngaji #dunia┬á#muhasabahdiri┬á#hijrah┬á#sholehah┬á#hijab┬á#beraniberhijrah

Beruntungnya aku dimiliki kamu... Kamu adalah bukti dari cantiknya paras dan hati, Kau jadi harmoni saat ku bernyanyi, Tentang terang dan gelapnya hidup ini, (siapa yg bacanya sambil nyanyi? ­čśé) In frame : @natta_reza ÔŁĄ @wardahmaulina_ . @putridaras_ ­čÉ╝ Post By @luciaawella ­čîŞ ­čîŞFollow @luciaawella ­čîŞ ­čîŞFollow @luciaawellachaniago ­čîŞ . Kontribusi by ­čî╗ ­čî╗ @mencobauntuktaat ­čî╗ @sesuaisyariat ­čî╗ @selaluberhijabdaily ­čî╗ @selaluberhijab ­čî╗ @muslimahasik ­čî╗ @albummuslimah ­čî╗ @kamiinimuslimah ­čî╗ @selaluberniqob ­čî╗ @sesuaisyariat ­čî╗ @azhakirakhairani ­čî╗ @sayainimuslimah ­čî╗ @kenanganmuslimah ­čî╗ @kamiinimuslimah ­čî╗ @momentmuslimah ­čî╗ @bersamamuslimah ­čî╗ @luruskanniat . Hijrah Karena Allah by ­čôĚ @wardahmaulina_ . #mencobauntuktaat #selaluberhijabdaily #albummuslimah #muslimahasik #selaluberhijabdaily #kamiinimuslimah #sayainimuslimah #sesuaisyariat #selaluberhijab #hijrah #hijrahku #muslimah #muslim #islam #ukhty #negerimuslimah#sahabatsyurga┬á#yukhijrah#akhwatakhirzaman┬á#akhwatbercadar#beraniberhijrah┬á#motivasi┬á#BerbagiSemangat┬á#cadar#muslimahberhijrah┬á┬á#yukngaji #dunia┬á#muhasabahdiri┬á#hijrah┬á#sholehah┬á#hijab┬á#beraniberhijrah

Hukum sujud di KUBURAN menurut para ulama ­čÖĆ Post By @exploreakhwat Follow @mediaprabowo ­čîŞ Follow @2019gantipresiden___ ­čîŞ . Kontribusi by ­čî╗ @mencobauntuktaat ­čî╗ @sesuaisyariat ­čî╗ @selaluberhijabdaily ­čî╗ @selaluberhijab ­čî╗ @albummuslimah ­čî╗ @selaluberniqob ­čî╗ @alunawedelia ­čî╗ @sayainimuslimah ­čî╗ @sesuaisyariat ­čî╗ @azhakirakhairani ­čî╗ @luruskanniat ­čî╗ @momentmuslimah ­čî╗ @bersamamuslimah ­čî╗ @historymuslimah ­čî╗ @kenanganmuslimah ­čî╗ @kitainimuslimah ­čî╗ @muslimahasik ­čî╗ @akhwat_riau1945 ­čî╗ @_indah_ayu_natasya . #mencobauntuktaat #selaluberhijabdaily #albummuslimah #muslimahasik #selaluberhijabdaily #kamiinimuslimah #sayainimuslimah #sesuaisyariat #selaluberhijab #hijrah #hijrahku #muslimah #muslim #islam #ukhty #negerimuslimah#sahabatsyurga┬á#yukhijrah#akhwatakhirzaman┬á#akhwatbercadar#beraniberhijrah┬á#motivasi┬á#BerbagiSemangat┬á#cadar#muslimahberhijrah┬á┬á#yukngaji #dunia┬á#muhasabahdiri┬á#hijrah┬á#sholehah┬á#hijab┬á#beraniberhijrah

Kau harus berterima kasih pada segala yang memberimu kehidupan, sekali pun dia hanya seekor kuda . FYI: Berkuda amat baik untuk kesihatan manusia. Seluruh anggota tubuh badan dari kepala hingga ke kaki, dari fizikal hingga mental akan mendapat manfaatnya.­čÉ┤ . . . . JOIN US: ­čĹë@exploreakhwat ­čĹë@exploreakhwat ­čĹë­čĆ╗@exploreakhwat . . Tag 5 Sahabat Sholihahmu Inspirasi By: . . #menjadiwanitasholihah #muslimahinspirasi #muslimahinspirasiid #muslimahfotografi #muslimahacehserambimekkah #Sholehah #hijrah #muslimahacehid #bidadaridunia #muslimahfashion #wanitamuslimah #berhijrah #beraniberhijrah #muslimahtraveller #muslim #islam #muslimah #hijab #hijabfashion #hijabsyari #muslimahindonesia #hijrahku #shareilmu #shareilmu_ #hijabsyari #hijabers #cadar #niqab #love #hijrah #tausyiahcinta #sharemanfaat #beraniberhijrah #muslimah

. Musuh terbesar manusia adalah dirinya sendiri. Mungkin begitu maksud dari kata kata bijak Islam tentang kehidupan ini. Karena banyak orang yang terlihat kuat, mampu melakukan apapun dan mengalahkan siapa pun, tapi sering lepas kendali akan dirinya sendiri. . Seseorang baru akan dikatakan kuat bila dia bisa meredam emosi dan tidak menuruti nafsu. Tentu hal itu butuh proses yang cukup panjang dan sulit, tapi bukan berarti mustahil. Jadi, apakah kamu mau mencoba menjadi sosok yang kuat itu? . . Post By @luciaawella ­čîŞ ­čîŞFollow @luciaawella ­čîŞ ­čîŞFollow @luciaawellachaniago ­čîŞ . Kontribusi by ­čî╗ ­čî╗ @mencobauntuktaat ­čî╗ @sesuaisyariat ­čî╗ @selaluberhijabdaily ­čî╗ @selaluberhijab ­čî╗ @muslimahasik ­čî╗ @albummuslimah ­čî╗ @kamiinimuslimah ­čî╗ @selaluberniqob ­čî╗ @sesuaisyariat ­čî╗ @azhakirakhairani ­čî╗ @sayainimuslimah ­čî╗ @kenanganmuslimah ­čî╗ @kamiinimuslimah ­čî╗ @momentmuslimah ­čî╗ @bersamamuslimah ­čî╗ @luruskanniat . Hijrah Karena Allah by ­čôĚ @zahra_awlyaa . #mencobauntuktaat #selaluberhijabdaily #albummuslimah #muslimahasik #selaluberhijabdaily #kamiinimuslimah #sayainimuslimah #sesuaisyariat #selaluberhijab #hijrah #hijrahku #muslimah #muslim #islam #ukhty #negerimuslimah#sahabatsyurga┬á#yukhijrah#akhwatakhirzaman┬á#akhwatbercadar#beraniberhijrah┬á#motivasi┬á#BerbagiSemangat┬á#cadar#muslimahberhijrah┬á┬á#yukngaji #dunia┬á#muhasabahdiri┬á#hijrah┬á#sholehah┬á#hijab┬á#beraniberhijrah

Ambillah ilmu dari siapa pun, tentang apa sekalipun. Meski pun orang tu tak famous. ­čśŐ Sebab kita tak tau ilmu apa yang ada pada seseorang itu sehingga kita diberi peluang untuk belajar dengan dia. Pasti ada sesuatu yang kita tak tahu tapi orang lain lebih tahu. Post By @exploreakhwat Follow @wonderfulpurwakarta ­čîŞ Follow @luciaawella.id ­čîŞ . Kontribusi by ­čî╗ @mencobauntuktaat ­čî╗ @sesuaisyariat ­čî╗ @selaluberhijabdaily ­čî╗ @selaluberhijab ­čî╗ @albummuslimah ­čî╗ @selaluberniqob ­čî╗ @alunawedelia ­čî╗ @sayainimuslimah ­čî╗ @sesuaisyariat ­čî╗ @azhakirakhairani ­čî╗ @luruskanniat ­čî╗ @momentmuslimah ­čî╗ @bersamamuslimah ­čî╗ @historymuslimah ­čî╗ @kenanganmuslimah ­čî╗ @kitainimuslimah ­čî╗ @muslimahasik ­čî╗ @muslimahacehid ­čî╗ @indonesia_palestina_ . #mencobauntuktaat #selaluberhijabdaily #albummuslimah #muslimahasik #selaluberhijabdaily #kamiinimuslimah #sayainimuslimah #sesuaisyariat #selaluberhijab #hijrah #hijrahku #muslimah #muslim #islam #ukhty #negerimuslimah#sahabatsyurga┬á#yukhijrah#akhwatakhirzaman┬á#akhwatbercadar#beraniberhijrah┬á#motivasi┬á#BerbagiSemangat┬á#cadar#muslimahberhijrah┬á┬á#yukngaji #dunia┬á#muhasabahdiri┬á#hijrah┬á#sholehah┬á#hijab┬á#beraniberhijrah

Jadilah srikandi masa kini wanita kuat dan tangguh di jalan allah Post By @luciaawella ­čîŞ ­čîŞFollow @luciaawella ­čîŞ ­čîŞFollow @luciaawella.id ­čîŞ . Kontribusi by ­čî╗ @mencobauntuktaat ­čî╗ @sesuaisyariat ­čî╗ @selaluberhijabdaily ­čî╗ @selaluberhijab ­čî╗ @albummuslimah ­čî╗ @selaluberniqob ­čî╗ @alunawedelia ­čî╗ @sayainimuslimah ­čî╗ @sesuaisyariat ­čî╗ @azhakirakhairani ­čî╗ @luruskanniat ­čî╗ @momentmuslimah ­čî╗ @bersamamuslimah ­čî╗ @historymuslimah ­čî╗ @kenanganmuslimah ­čî╗ @kitainimuslimah ­čî╗ @muslimahasik ­čî╗ @muslimahacehid ­čî╗ @indonesia_palestina_ . #mencobauntuktaat #selaluberhijabdaily #albummuslimah #muslimahasik #selaluberhijabdaily #kamiinimuslimah #sayainimuslimah #sesuaisyariat #selaluberhijab #hijrah #hijrahku #muslimah #muslim #islam #ukhty #negerimuslimah#sahabatsyurga┬á#yukhijrah#akhwatakhirzaman┬á#akhwatbercadar#beraniberhijrah┬á#motivasi┬á#BerbagiSemangat┬á#cadar#muslimahberhijrah┬á┬á#yukngaji #dunia┬á#muhasabahdiri┬á#hijrah┬á#sholehah┬á#hijab┬á#beraniberhijrah #cadar#cadarcantik#hijrah

Wanita adalah penopang bangsa, karena bila baik ia maka baik pula generasi bangsa, jika hancur ia maka hancur pula suatu bangsa . . . Like,┬á Share and Tag 5 Sahabat Muslimahmu . . . Post By @luciaawella ­čîŞ ­čîŞFollow @luciaawella ­čîŞ ­čîŞFollow @luciaawella.id ­čîŞ . Kontribusi by ­čî╗ @mencobauntuktaat ­čî╗ @sesuaisyariat ­čî╗ @selaluberhijabdaily ­čî╗ @selaluberhijab ­čî╗ @albummuslimah ­čî╗ @selaluberniqob ­čî╗ @alunawedelia ­čî╗ @sayainimuslimah ­čî╗ @sesuaisyariat ­čî╗ @azhakirakhairani ­čî╗ @luruskanniat ­čî╗ @momentmuslimah ­čî╗ @bersamamuslimah ­čî╗ @historymuslimah ­čî╗ @kenanganmuslimah ­čî╗ @kitainimuslimah ­čî╗ @muslimahasik ­čî╗ @muslimahacehid ­čî╗ @indonesia_palestina_ . #mencobauntuktaat #selaluberhijabdaily #albummuslimah #muslimahasik #selaluberhijabdaily #kamiinimuslimah #sayainimuslimah #sesuaisyariat #selaluberhijab #hijrah #hijrahku #muslimah #muslim #islam #ukhty #negerimuslimah#sahabatsyurga┬á#yukhijrah#akhwatakhirzaman┬á#akhwatbercadar#beraniberhijrah┬á#motivasi┬á#BerbagiSemangat┬á#cadar#muslimahberhijrah┬á┬á#yukngaji #dunia┬á#muhasabahdiri┬á#hijrah┬á#sholehah┬á#hijab┬á#beraniberhijrah

ÔÇťYa Allah, jadikanlah anak-anak kami anak yang sholih sholihah, orang-orang yang hafal Al-QurÔÇÖan dan Sunnah, orang-orang yang faham dalam agama dibarokahi kehidupan mereka didunia dan di akhiratÔÇŁ Post By @exploreakhwat Follow @wonderfulpurwakarta ­čîŞ Follow @luciaawella.id ­čîŞ . Kontribusi by ­čî╗ @mencobauntuktaat ­čî╗ @sesuaisyariat ­čî╗ @selaluberhijabdaily ­čî╗ @selaluberhijab ­čî╗ @albummuslimah ­čî╗ @selaluberniqob ­čî╗ @alunawedelia ­čî╗ @sayainimuslimah ­čî╗ @sesuaisyariat ­čî╗ @azhakirakhairani ­čî╗ @luruskanniat ­čî╗ @momentmuslimah ­čî╗ @bersamamuslimah ­čî╗ @historymuslimah ­čî╗ @kenanganmuslimah ­čî╗ @kitainimuslimah ­čî╗ @muslimahasik ­čî╗ @muslimahacehid ­čî╗ @indonesia_palestina_ . #mencobauntuktaat #selaluberhijabdaily #albummuslimah #muslimahasik #selaluberhijabdaily #kamiinimuslimah #sayainimuslimah #sesuaisyariat #selaluberhijab #hijrah #hijrahku #muslimah #muslim #islam #ukhty #negerimuslimah#sahabatsyurga┬á#yukhijrah#akhwatakhirzaman┬á#akhwatbercadar#beraniberhijrah┬á#motivasi┬á#BerbagiSemangat┬á#cadar#muslimahberhijrah┬á┬á#yukngaji #dunia┬á#muhasabahdiri┬á#hijrah┬á#sholehah┬á#hijab┬á#beraniberhijrah

"Apa beza burung, dengan awak dengan saya?" "Entah(dengan perasaan teruja)" "Burung bebas terbang tanpa memikul dosa, tapi awak dengan saya terpenjara dengan dosa maksiat ini." (Sedih) Semenjak dari peristiwa tersebut, mereka telah putuskan hubungan yg tidak diredhai Allah dan memulakan kehidupan baru sebagai seorang insan yg bertitle muslim/muslimah. Post By @luciaawella ­čîŞ ­čîŞFollow @luciaawella ­čîŞ ­čîŞFollow @luciaawella.id ­čîŞ . Kontribusi by ­čî╗ @mencobauntuktaat ­čî╗ @sesuaisyariat ­čî╗ @selaluberhijabdaily ­čî╗ @selaluberhijab ­čî╗ @albummuslimah ­čî╗ @selaluberniqob ­čî╗ @alunawedelia ­čî╗ @sayainimuslimah ­čî╗ @sesuaisyariat ­čî╗ @azhakirakhairani ­čî╗ @luruskanniat ­čî╗ @momentmuslimah ­čî╗ @bersamamuslimah ­čî╗ @historymuslimah ­čî╗ @kenanganmuslimah ­čî╗ @kitainimuslimah ­čî╗ @muslimahasik ­čî╗ @muslimahacehid ­čî╗ @indonesia_palestina_ . #mencobauntuktaat #selaluberhijabdaily #albummuslimah #muslimahasik #selaluberhijabdaily #kamiinimuslimah #sayainimuslimah #sesuaisyariat #selaluberhijab #hijrah #hijrahku #muslimah #muslim #islam #ukhty #negerimuslimah#sahabatsyurga┬á#yukhijrah#akhwatakhirzaman┬á#akhwatbercadar#beraniberhijrah┬á#motivasi┬á#BerbagiSemangat┬á#cadar#muslimahberhijrah┬á┬á#yukngaji #dunia┬á#muhasabahdiri┬á#hijrah┬á#sholehah┬á#hijab┬á#beraniberhijrah

Wanita adalah asbab utama terciptanya sakinah dan ketenangan di dalam rumahtangga atau keluarga. Tiada faktor yang lebih kuat yang boleh mempengaruhi seorang lelaki untuk lebih bertaqwa melebihi pengaruh seorang wanita solehah. Ibu itu adalah madrasah. Bilamana kamu menyempurnakan madrasah tersebut, maka akan lahirlah generasi yang baik dari madrasah tersebut. ÔÇö al-Habib Umar ben Hafidz Post By @luciaawella ­čîŞ ­čîŞFollow @luciaawella ­čîŞ ­čîŞFollow @luciaawella.id ­čîŞ . Kontribusi by ­čî╗ @mencobauntuktaat ­čî╗ @sesuaisyariat ­čî╗ @selaluberhijabdaily ­čî╗ @selaluberhijab ­čî╗ @albummuslimah ­čî╗ @selaluberniqob ­čî╗ @alunawedelia ­čî╗ @sayainimuslimah ­čî╗ @sesuaisyariat ­čî╗ @azhakirakhairani ­čî╗ @luruskanniat ­čî╗ @momentmuslimah ­čî╗ @bersamamuslimah ­čî╗ @historymuslimah ­čî╗ @kenanganmuslimah ­čî╗ @kitainimuslimah ­čî╗ @muslimahasik ­čî╗ @muslimahacehid ­čî╗ @indonesia_palestina_ . #mencobauntuktaat #selaluberhijabdaily #albummuslimah #muslimahasik #selaluberhijabdaily #kamiinimuslimah #sayainimuslimah #sesuaisyariat #selaluberhijab #hijrah #hijrahku #muslimah #muslim #islam #ukhty #negerimuslimah#sahabatsyurga┬á#yukhijrah#akhwatakhirzaman┬á#akhwatbercadar#beraniberhijrah┬á#motivasi┬á#BerbagiSemangat┬á#cadar#muslimahberhijrah┬á┬á#yukngaji #dunia┬á#muhasabahdiri┬á#hijrah┬á#sholehah┬á#hijab┬á#beraniberhijrah

" Dia yang menciptakan mata nyamuk adalah Dzat yang menciptakan matahari " ( Bediuzzaman Said Nursi ) . Allah SWT┬áadalah┬áTuhan yang maha pencipta. Diciptakannya banyak makhluk dan benda-benda mulai dari yang terkecil seperti nyamuk termasuk matanya yang hanya bisa dilihat oleh kaca pembesar┬ásampai zat yang menjadi sumber panas dan energi bagi bumi yaitu┬ámatahari bahkan lebih dari matahari pun dapat diciptakan-Nya. Itulah kebesaran Allah.┬áHanya kepada Allah tempat manusia menyembah dan memohon pertolongan. . . Post By @luciaawella ­čîŞ ­čîŞFollow @luciaawella ­čîŞ ­čîŞFollow @luciaawella.id ­čîŞ . Kontribusi by ­čî╗ @mencobauntuktaat ­čî╗ @sesuaisyariat ­čî╗ @selaluberhijabdaily ­čî╗ @selaluberhijab ­čî╗ @albummuslimah ­čî╗ @selaluberniqob ­čî╗ @alunawedelia ­čî╗ @sayainimuslimah ­čî╗ @sesuaisyariat ­čî╗ @azhakirakhairani ­čî╗ @luruskanniat ­čî╗ @momentmuslimah ­čî╗ @bersamamuslimah ­čî╗ @historymuslimah ­čî╗ @kenanganmuslimah ­čî╗ @kitainimuslimah ­čî╗ @muslimahasik ­čî╗ @muslimahacehid ­čî╗ @indonesia_palestina_ . Hijrah Karena Allah by ­čôĚ @info pemilik foto ­čÖĆ . #mencobauntuktaat #selaluberhijabdaily #albummuslimah #muslimahasik #selaluberhijabdaily #kamiinimuslimah #sayainimuslimah #sesuaisyariat #selaluberhijab #hijrah #hijrahku #muslimah #muslim #islam #ukhty #negerimuslimah#sahabatsyurga┬á#yukhijrah#akhwatakhirzaman┬á#akhwatbercadar#beraniberhijrah┬á#motivasi┬á#BerbagiSemangat┬á#cadar#muslimahberhijrah┬á┬á#yukngaji #dunia┬á#muhasabahdiri┬á#hijrah┬á#sholehah┬á#hijab┬á#beraniberhijrah

Rasanya tidak salah jika kita memilih untuk memendam rasa. Mengkagumi dalam senyap, menghormati dirinya tanpa merosakkan. Sekadar menjadi pendoa setiap dari jauh. Siapa tahu mungkin satu hari nanti Allah gerakkan hati dia untuk anda. Takpun Allah gerakkan hati anda untuk berani melamarnya. Siapa tahu. Jadi, taksalah. Cuma, kawal dan bertahanlah jika betul betul belum bersedia. Kekadang rasa macam takmampu pula untuk memiliki dirinya. Tidak mengapa. Permulaannya adalah berdoa dahulu. Ulang. Siapa tahu. Allah sahaja yang tahu. . . . . . Karena Muslimah #Sholehah itu istimewa by @imaaaaaaaaaaaaaaaaaa_ . . ­čĺŚ Follow @SantunMuslimah ­čĺŚ ­čĺŚ Follow @SantunMuslimah ­čĺŚ ­čĺŚ Follow @SantunMuslimah ­čĺŚ . . Tag Sahabatmu­čśŐ­čśŐ­čśŐ . . #SantunMuslimah #Muslimah #Muslimahindonesia #Muslimahhijab #Muslimahsyari #Muslimahstyle #Muslimahwear #Muslimahdress #Muslimahcantik #Muslimahhijrah #Wanitasholehah #Wanitamuslimah #Wanitahijab #Wanitaindonesia #Hijaberscommunity #Duahijab #Akhwat #Ukhti #Ukhtimunira #Myukhti #Shalihah #Berhijrah #Beranihijrah #Hijabmuslimah #Hijabsyari #Bajumuslimah #Gamismuslimah #Busanamuslimah #Pakaianmuslimah

Jika mereka sibuk mencari cinta, biarlah kita sibuk mencari Iman. Jika mereka sibuk mencari pasangan, biarlah kita sibuk mencari Keredhaan. Jika mereka menangis kerana bercinta, biarlah kita menangis kerana mengenang akan dosa-dosa kita. Post By @exploreakhwat ­čîŞ Follow @elbadmynti ­čîŞ Follow @elbadmynti ­čîŞ . Kontribusi by ­čî╗ @sesuaisyariat ­čî╗ @selaluberhijabdaily ­čî╗ @selaluberhijab ­čî╗ @albummuslimah ­čî╗ @selaluberniqob ­čî╗ @alunawedelia ­čî╗ @sayainimuslimah ­čî╗ @sesuaisyariat ­čî╗ @azhakirakhairani ­čî╗ @luruskanniat ­čî╗ @momentmuslimah ­čî╗ @bersamamuslimah ­čî╗ @historymuslimah ­čî╗ @kenanganmuslimah ­čî╗ @kitainimuslimah ­čî╗ @muslimahasik ­čî╗ @muslimahacehid ­čî╗ @indonesia_palestina_ . . #mencobauntuktaat #selaluberhijabdaily #albummuslimah #muslimahasik #selaluberhijabdaily #kamiinimuslimah #sayainimuslimah #sesuaisyariat #selaluberhijab #hijrah #hijrahku #muslimah #muslim #islam #ukhty #negerimuslimah#sahabatsyurga┬á#yukhijrah#akhwatakhirzaman┬á#akhwatbercadar#beraniberhijrah┬á#motivasi┬á#BerbagiSemangat┬á#cadar#muslimahberhijrah┬á┬á#yukngaji #dunia┬á#muhasabahdiri┬á#hijrah┬á#sholehah┬á#hijab┬á#beraniberhijrah

Jika kita memiliki kekayaan, maka bagikanlah kesejahteraanmu. Jika tidak kaya, maka berikanlah hatimu. Kedua ini pun adalah kebaikan. Post By @exploreakhwat ­čîŞ Follow @elbadmynti ­čîŞ Follow @elbadmynti ­čîŞ . Kontribusi by ­čî╗ @sesuaisyariat ­čî╗ @selaluberhijabdaily ­čî╗ @selaluberhijab ­čî╗ @albummuslimah ­čî╗ @selaluberniqob ­čî╗ @alunawedelia ­čî╗ @sayainimuslimah ­čî╗ @sesuaisyariat ­čî╗ @azhakirakhairani ­čî╗ @luruskanniat ­čî╗ @momentmuslimah ­čî╗ @bersamamuslimah ­čî╗ @historymuslimah ­čî╗ @kenanganmuslimah ­čî╗ @kitainimuslimah ­čî╗ @muslimahasik ­čî╗ @muslimahacehid ­čî╗ @indonesia_palestina_ . . #mencobauntuktaat #selaluberhijabdaily #albummuslimah #muslimahasik #selaluberhijabdaily #kamiinimuslimah #sayainimuslimah #sesuaisyariat #selaluberhijab #hijrah #hijrahku #muslimah #muslim #islam #ukhty #negerimuslimah#sahabatsyurga┬á#yukhijrah#akhwatakhirzaman┬á#akhwatbercadar#beraniberhijrah┬á#motivasi┬á#BerbagiSemangat┬á#cadar#muslimahberhijrah┬á┬á#yukngaji #dunia┬á#muhasabahdiri┬á#hijrah┬á#sholehah┬á#hijab┬á#beraniberhijrah Follow: @taniaislamidinni

┬ęInstagimg | Best Instagram online viewer
This site uses the Instagram API but is not endorsed or certified by Instagram. All InstagramÔäó logos and trademarks displayed on this applicatioin are property of Instagram.