Dr Wan Azizah Dr Wan Ismail

Dr Wan Azizah Dr Wan Ismail (@drwanazizah)

• Instagram rasmi Dr Wan Azizah Wan Ismail • Timbalan Perdana Menteri Malaysia 🇲🇾 • Presiden Pakatan Harapan • Mantan Presiden Parti Keadilan Rakyat

Website: http://www.facebook.com/drwawi

1353 posts      54 followings      525630 followers      4262 tags

Stories

Highlights

Mesyuarat Majlis Warga Emas di Kementerian Pembangunan Wanita Keluarga dan Masyarakat. Mesyuarat ini cukup penting dalam merangka perancangan untuk menghadapi negara kita yang menuju negara tua. Kita mesti bersedia terutama perihal ekonomi dan kebajikan.

Mesyuarat Majlis Warga Emas di Kementerian Pembangunan Wanita Keluarga dan Masyarakat. Mesyuarat ini cukup penting dalam merangka perancangan untuk menghadapi negara kita yang menuju negara tua. Kita mesti bersedia terutama perihal ekonomi dan kebajikan.

Majlis perjumpaan bersama warga kerja KPWKM dan kumpulan sasar KPWKM. Memperkasakan kumpulan sasar antaranya termasuk kanak-kanak, orang kurang upaya (OKU) dan warga emas sentiasa menjadi fokus utama pihak kementerian. 
Segala polisi dan agenda yang dilaksanakan digariskan untuk mencapai matlamat ini.

Majlis perjumpaan bersama warga kerja KPWKM dan kumpulan sasar KPWKM. Memperkasakan kumpulan sasar antaranya termasuk kanak-kanak, orang kurang upaya (OKU) dan warga emas sentiasa menjadi fokus utama pihak kementerian. Segala polisi dan agenda yang dilaksanakan digariskan untuk mencapai matlamat ini.

Kami mendengar.

Golongan OKU merupakan kumpulan sasar yang sentiasa mendapat perhatian khusus kerajaan khususnya KPWKM. Bagi merangka polisi yang lebih berkesan, siang tadi diadakan Sesi Dialog bersama Persatuan dan NGO OKU.

Segala input daripada mereka akan diberi sepenuh penelitian demi memberikan mereka kehidupan yang lebih baik.

Kami mendengar. Golongan OKU merupakan kumpulan sasar yang sentiasa mendapat perhatian khusus kerajaan khususnya KPWKM. Bagi merangka polisi yang lebih berkesan, siang tadi diadakan Sesi Dialog bersama Persatuan dan NGO OKU. Segala input daripada mereka akan diberi sepenuh penelitian demi memberikan mereka kehidupan yang lebih baik.

Ziarah Hj. Anuar Zalik, pejuang reformasi tegar yang ketika ini berada di zon merah Hospital Selayang.

Semoga Allah memberikan kesembuhan dan kekuatan buat Hj. Anuar Zalik.

Ziarah Hj. Anuar Zalik, pejuang reformasi tegar yang ketika ini berada di zon merah Hospital Selayang. Semoga Allah memberikan kesembuhan dan kekuatan buat Hj. Anuar Zalik.

Saya mempengerusikan Mesyuarat Majlis Tindakan Sara Hidup Negara yang dihadiri Menteri-Menteri yang berkaitan. Matlamat hanya satu, mencari solusi mengurangkan kos sara hidup rakyat.

Alhamdulillah beberapa perkara telah dipersetujui dalam mesyuarat hari ini.

Pertama, penambahbaikan program QFish ke seluruh negara. Program ini akan stabilkan harga ikan dan kurangkan impak peningkatan kos sara hidup pengguna.

Kedua, Majlis Tindakan akan membuat penilitian khusus pelaksanaan inisiatif Program Barangan Asas 100 (BA100). BA100 boleh mengurangkan harga barangan, kurangkan peranan orang tengah, serta membolehkan koperasi mengeluarkan sendiri barangan keperluan asas.

Ketiga, Majlis Tindakan menerima cadangan Kementerian Pengangkutan bagi menguatkuasa pelesenan terminal dan mengawalselia caj yang dikenakan pengendali terminal. Kadar tambang Electric Train Services (ETS) turut akan disemak.

Saya mempengerusikan Mesyuarat Majlis Tindakan Sara Hidup Negara yang dihadiri Menteri-Menteri yang berkaitan. Matlamat hanya satu, mencari solusi mengurangkan kos sara hidup rakyat. Alhamdulillah beberapa perkara telah dipersetujui dalam mesyuarat hari ini. Pertama, penambahbaikan program QFish ke seluruh negara. Program ini akan stabilkan harga ikan dan kurangkan impak peningkatan kos sara hidup pengguna. Kedua, Majlis Tindakan akan membuat penilitian khusus pelaksanaan inisiatif Program Barangan Asas 100 (BA100). BA100 boleh mengurangkan harga barangan, kurangkan peranan orang tengah, serta membolehkan koperasi mengeluarkan sendiri barangan keperluan asas. Ketiga, Majlis Tindakan menerima cadangan Kementerian Pengangkutan bagi menguatkuasa pelesenan terminal dan mengawalselia caj yang dikenakan pengendali terminal. Kadar tambang Electric Train Services (ETS) turut akan disemak.

KPWKM hari ini melancarkan video pendidikan seks untuk kanak-kanak di medium digital Youtube sebagai usaha terbaharu kerajaan mengurangkan jenayah seksual kanak-kanak di Malaysia.

Pengetahuan dan kesedaran yang disampaikan melalui video ini merupakan perkara asas yang kanak-kanak perlu tahu untuk mengelakkan diri daripada menjadi mangsa dan membantu mereka mengenal pasti tingkah laku mencurigakan yang sepatutnya dilaporkan.

KPWKM hari ini melancarkan video pendidikan seks untuk kanak-kanak di medium digital Youtube sebagai usaha terbaharu kerajaan mengurangkan jenayah seksual kanak-kanak di Malaysia. Pengetahuan dan kesedaran yang disampaikan melalui video ini merupakan perkara asas yang kanak-kanak perlu tahu untuk mengelakkan diri daripada menjadi mangsa dan membantu mereka mengenal pasti tingkah laku mencurigakan yang sepatutnya dilaporkan.

🦜Burung di Majlis Aidilfitri Menteri Wilayah

🦜Burung di Majlis Aidilfitri Menteri Wilayah

Hari ini memenuhi jemputan Majlis Aidilfitri. Dimulakan dengan Majlis Sambutan Hari Raya Yayasan Pencegahan Jenayah Malaysia disusuli dengan Majlis Aidilfitri Menteri Wilayah Persekutuan, YB Khalid Samad dan Majlis Aidilfitri Ketua Hakim Syarie, YAA Dato' Dr. Hj. Mohd Na'im

Petang ini menghadiri Mesyuarat Majlis Pimpinan Pusat Parti Keadilan Rakyat di Ibu Pejabat parti.

Hari ini memenuhi jemputan Majlis Aidilfitri. Dimulakan dengan Majlis Sambutan Hari Raya Yayasan Pencegahan Jenayah Malaysia disusuli dengan Majlis Aidilfitri Menteri Wilayah Persekutuan, YB Khalid Samad dan Majlis Aidilfitri Ketua Hakim Syarie, YAA Dato' Dr. Hj. Mohd Na'im Petang ini menghadiri Mesyuarat Majlis Pimpinan Pusat Parti Keadilan Rakyat di Ibu Pejabat parti.

Majlis Rumah Terbuka Malaysia Aidilfitri 2019 di Muzium Diraja Kuala Lumpur.

Dalam ucapan perasmian, saya ujarkan rakyat Malaysia perlu menjadi ‘duta pelancongan’ negara dan bersama-sama menjayakan misi Melawat Malaysia 2020 dengan mempromosi negara kepada masyarakat antarabangsa.

Cara paling mudah adalah dengan menonjolkan keperibadian kita yang mulia. Apabila orang asing jatuh cinta dengan sifat timur yang dimiliki, dengan sendirinya mereka akan mencari seni warisan negara untuk dihayati

Majlis Rumah Terbuka Malaysia Aidilfitri 2019 di Muzium Diraja Kuala Lumpur. Dalam ucapan perasmian, saya ujarkan rakyat Malaysia perlu menjadi ‘duta pelancongan’ negara dan bersama-sama menjayakan misi Melawat Malaysia 2020 dengan mempromosi negara kepada masyarakat antarabangsa. Cara paling mudah adalah dengan menonjolkan keperibadian kita yang mulia. Apabila orang asing jatuh cinta dengan sifat timur yang dimiliki, dengan sendirinya mereka akan mencari seni warisan negara untuk dihayati

Nampak sampah kutip. Buang sampah ditempat sepatutnya.

#sayangiBumi

Nampak sampah kutip. Buang sampah ditempat sepatutnya.  #sayangiBumi

Petang tadi meluangkan masa untuk senaman ringan dan 'brisk walk' bersama warga kerja pejabat TPM yang turut diserikan dengan kehadiran Timbalan Menteri Pelancongan, Seni dan Budaya, YB Muhammad Bakhtiar dan KSU KPWKM, Datuk Dr. Rose Lena.

Sambil melakukan aktiviti senaman sempat mengutip sampah yang ada. Alhamdulillah Dataran Putra bersih tidak banyak sampah yang ada. Sayangi bumi, buang sampah ditempat sepatutnya.

Saya cuba membudayakan aktiviti senaman, ini adalah kali kedua brisk walk diadakan.

Petang tadi meluangkan masa untuk senaman ringan dan 'brisk walk' bersama warga kerja pejabat TPM yang turut diserikan dengan kehadiran Timbalan Menteri Pelancongan, Seni dan Budaya, YB Muhammad Bakhtiar dan KSU KPWKM, Datuk Dr. Rose Lena. Sambil melakukan aktiviti senaman sempat mengutip sampah yang ada. Alhamdulillah Dataran Putra bersih tidak banyak sampah yang ada. Sayangi bumi, buang sampah ditempat sepatutnya. Saya cuba membudayakan aktiviti senaman, ini adalah kali kedua brisk walk diadakan.

Potluck raya bersama warga kerja Pejabat Timbalan Perdana Menteri. Alhamdulillah semoga ukhwah bertambah erat menambah kualiti perkhidmatan demi rakyat.

Potluck raya bersama warga kerja Pejabat Timbalan Perdana Menteri. Alhamdulillah semoga ukhwah bertambah erat menambah kualiti perkhidmatan demi rakyat.

©Instagimg | Best Instagram online viewer
About - Privacy Policy - Terms of Service - FAQ
This site uses the Instagram API but is not endorsed or certified by Instagram. All Instagram™ logos and trademarks displayed on this applicatioin are property of Instagram.