Architecture Review

Architecture Review (@archiereviewok)

Architecture from around the world.

18 posts      3146 followings      3551 followers      19 tags

Stories

Highlights

El Maqui by GITC Arquitectura. 
Text description provided by the architects.
The building is located in the eastern hillside of El Maqui Brook, a rural place of The Coastal Mountain Range of Chile. This geographical zone is part of a protected natural reserve with high and important ecological value because its singular and diverse coexisting ecosystems. The client ask for a seasonal house for a family of six and a near garden around the house whose principal element was water. In order not to alter the rich forests and ecosystems we sought an already damaged hillside without vegetation to found the building. The new landscaping project should recover the area. The eastern hillside position assure us prolonged sunlight and optimal exposure to the prevailing ascendant air current.
The program distribution, the volume and the way it stands over the ground will response to two opposite situations: A preexisting one (the geography and weather) and a propose one (the near garden and the water). A dormitory pavilion rises with presence and exposure, oriented to the views, the weather virtues. The common areas volume adopts an intimate and hermetic position focused on the family activities and on its direct relationship with the garden and water.
The Water surfaces that round the house were dimensioned by a swimming pool request and by a proposed bio filter pond with studied levels and extensions. This water surfaces and its specific aquatic plants made possible a flooded garden, excavated on the hillside, directly in contact with the internal common area  activities. This flooded garden also provides an important fresh air supply necessary to control and manage the summer high temperatures.

#architecture #design #art #interiordesign #interior #building #style #landscape #architecturephotography #architektur #45gphotography #arch #architecture_hunter #home #arquitectura #architectural #architecturelovers #photographer #travelphotography #architect #archilovers #architecturestudent #diseño

El Maqui by GITC Arquitectura. Text description provided by the architects. The building is located in the eastern hillside of El Maqui Brook, a rural place of The Coastal Mountain Range of Chile. This geographical zone is part of a protected natural reserve with high and important ecological value because its singular and diverse coexisting ecosystems. The client ask for a seasonal house for a family of six and a near garden around the house whose principal element was water. In order not to alter the rich forests and ecosystems we sought an already damaged hillside without vegetation to found the building. The new landscaping project should recover the area. The eastern hillside position assure us prolonged sunlight and optimal exposure to the prevailing ascendant air current. The program distribution, the volume and the way it stands over the ground will response to two opposite situations: A preexisting one (the geography and weather) and a propose one (the near garden and the water). A dormitory pavilion rises with presence and exposure, oriented to the views, the weather virtues. The common areas volume adopts an intimate and hermetic position focused on the family activities and on its direct relationship with the garden and water. The Water surfaces that round the house were dimensioned by a swimming pool request and by a proposed bio filter pond with studied levels and extensions. This water surfaces and its specific aquatic plants made possible a flooded garden, excavated on the hillside, directly in contact with the internal common area activities. This flooded garden also provides an important fresh air supply necessary to control and manage the summer high temperatures.  #architecture  #design  #art  #interiordesign  #interior  #building  #style  #landscape  #architecturephotography  #architektur  #45gphotography  #arch  #architecture_hunter  #home  #arquitectura  #architectural  #architecturelovers  #photographer  #travelphotography  #architect  #archilovers  #architecturestudent  #diseño

Casa O Cuatro by Migdal Arquitectos @migdalarq located in Mexico City, Mexico ——
Casa O Cuatro Residence divides it’s social and private areas through the interaction of volumes that express a pure geometry. The upper volume appears to float in space, an effect emphasized by the use of dark stone. The volume becomes more solid without losing its lightness, contrasting with the transparency and light tones of the social area. Sunlight was a key factor in the conception of the project. The glass windows and skylights create large areas, lit by natural sunlight throughout most of the day. Insolation is controlled with the use of cantilevers that generate shade and provide a respite from the direct sun. Although the same materials were used throughout all the spaces, each of them was assigned its own personality, while maintaining a consistent language.

#architecture #design #art #interiordesign #interior #building #style #landscape #architecturephotography #architektur #45gphotography #arch #architecture_hunter #home #arquitectura #architectural #architecturelovers #photographer #travelphotography #architect #archilovers #architecturestudent #diseño

Casa O Cuatro by Migdal Arquitectos @migdalarq located in Mexico City, Mexico —— Casa O Cuatro Residence divides it’s social and private areas through the interaction of volumes that express a pure geometry. The upper volume appears to float in space, an effect emphasized by the use of dark stone. The volume becomes more solid without losing its lightness, contrasting with the transparency and light tones of the social area. Sunlight was a key factor in the conception of the project. The glass windows and skylights create large areas, lit by natural sunlight throughout most of the day. Insolation is controlled with the use of cantilevers that generate shade and provide a respite from the direct sun. Although the same materials were used throughout all the spaces, each of them was assigned its own personality, while maintaining a consistent language.  #architecture  #design  #art  #interiordesign  #interior  #building  #style  #landscape  #architecturephotography  #architektur  #45gphotography  #arch  #architecture_hunter  #home  #arquitectura  #architectural  #architecturelovers  #photographer  #travelphotography  #architect  #archilovers  #architecturestudent  #diseño

Dupli Casa / J. Mayer H. Architects 
Project Architects: Georg Schmidthals, Thorsten Blatter 
Project Team: Juergen Mayer H., Simon Takasaki, Andre Santer, Sebastian Finckh 
Architect On Site: AB Wiesler, Stuttgart 
Structural Engineers: Dieter Kubasch, Ditzingen und IB Rainer Klein, Sachsenheim

Service Engineers: IB Hans Wagner, Filderstadt 
Landscape Architects: Büro Klaus Wiederkehr, Nürtingen 
Area: 6900.0 m2 
Project Year: 2008

Text description provided by the architects. The geometry of the building is based on the footprint of the house that previously was located on the site. Originally built in 1984 and with many extensions and modifications since then, the new building echoes the "family archaeology" by duplication and rotation.

#architecture #design #art #interiordesign #interior #building #style #landscape #architecturephotography #architektur #45gphotography #arch #architecture_hunter #home #arquitectura #architectural #architecturelovers #photographer #travelphotography #architect #archilovers #architecturestudent #diseño

Dupli Casa / J. Mayer H. Architects Project Architects: Georg Schmidthals, Thorsten Blatter Project Team: Juergen Mayer H., Simon Takasaki, Andre Santer, Sebastian Finckh Architect On Site: AB Wiesler, Stuttgart Structural Engineers: Dieter Kubasch, Ditzingen und IB Rainer Klein, Sachsenheim Service Engineers: IB Hans Wagner, Filderstadt Landscape Architects: Büro Klaus Wiederkehr, Nürtingen Area: 6900.0 m2 Project Year: 2008 Text description provided by the architects. The geometry of the building is based on the footprint of the house that previously was located on the site. Originally built in 1984 and with many extensions and modifications since then, the new building echoes the "family archaeology" by duplication and rotation.  #architecture  #design  #art  #interiordesign  #interior  #building  #style  #landscape  #architecturephotography  #architektur  #45gphotography  #arch  #architecture_hunter  #home  #arquitectura  #architectural  #architecturelovers  #photographer  #travelphotography  #architect  #archilovers  #architecturestudent  #diseño

©Instagimg | Best Instagram online viewer
About - Privacy Policy - Terms of Service - FAQ
This site uses the Instagram API but is not endorsed or certified by Instagram. All Instagram™ logos and trademarks displayed on this applicatioin are property of Instagram.