#sukamasak

posts and images

Hai apa khabar semua follower kakja hari ni?.. ok sy nk share kan testimoni dr ajeera yg comel lote ni.. 😍 . Assalamualaikum sy🙋 Ajeera umur 30thun asal Bentong pahang.Sy join group 41 pade Jan 2019. Tujuan join group kurus online ni sbb rase dah tak blh tahan telinga bile jumpe kawan, pergi kenduri org asyik tegur dah gemok,berisi time tu mmg down gile. . Satu hari tu sy bukak IG nmpk post dri kak Lin ...So sy bincang Ngan suami sy nk cube,klau diet sndri mgkin sy tak jujur🤣.So muktamad sy nak join... Sebelum mule program ni berat sy 70.4kg Alhamdulillah dah smggu join n follow MP sy hilang 3kg....Dan hari ni total lost saya dah 11kg 😍 Nak solat pon dah tak de masalah sakit lutut lagi...n sebelum ni baju sy size XL alhamdulillah sejak dah follow MP n bnyak yg sy belajar dlm program ni dengan kg yg bnyk hilang, n sy akan teruskan lagi usahe sy utk mencapai target yg sy idamkan🥰. . tq Coach kak Lin n coach2 yg lain team coach #teamckrosliza 💪🔥😍 bnyk membantu n bagi tunjuk ajar💕. . . . Coach Kakja http://hubungicoachkakja.wasap.my/ #teamckrosliza . . #selamatpagimalaysia #eatcleanmalaysia #plussize #sukamasak #sukamakan #kurusdenganselamat #jakel #kurussihat #tipskuruscepat #healthymealplan #kurusmudah #bruneifashion #bruneifm #sukamasak #obesiti #bruneiwedding #makansedap #cantik #kevinzahri #nakkurussihat #kurusdarirumah #kuruscepat #brunei #malaysia #sabah #sarawak #jomsihat #jomcantik #jomkurus

Alhamdulillah, Pepagi lagi customer dah cari sambal berhantoo Kaknis ni. 😍 Sambal Mengilai bilis ni jatuh kategori Extra Pedass 🔥🔥🔥 Bila makan confirm mengalir air mata kegembiraan & kepuasan. 👍👍 Cubalah! Nak order? Meh tekan link di bio. #sambalbydapurkaknis #rendangdagingsalaiomakden #sambalhantu #sambalpuaka #sambalmengilaipetai #sambalmengilaibilis #sambalbunianbilis #sambalbunianikanmasin #jommakan #kenyangkanperutsuami #Resepimemikatsuami #masakan #kongsiresepi #sukamakan #sukamasak #makanapa #masakapaariini #masaksendiri #sedapsangat #makanfree #malaysiafood #sedap #resepi #resepibonda #bazarpaknil #makanan #makanankampung #makanmakanmakan #sayanaksambal

~ Met malam... Salah satu masakan khas Makassar yaitu ikan bumbu parape, sambal parapenya ini lezat ada rasa asam, manis dan pedas menyatu tetapi rasa lebih menonjol manisnya, jadi cocok banget buat anak" atau yg tdk suka dgn sambal pedas. Untuk ikannya sy menggunakan tenggiri, bisa juga menggunakan ikan lainnya. Sumber resep dari Chef Desi Masterchef. Terima kasih resepnya, nikmatnya menjelajah melalui rasa Ikan Bumbu Parape @dapoer_sriwidi Bahan : 2 ptg ikan tenggiri 1/2 sdm margarine Secukupnya garam, merica bubuk 1 bh jeruk nipis Bahan sambal : 10 siung bw merah 3 siung bw putih 1 bh cabe merah besar 3 bh cabe kecil 1/2 sdt merica bubuk 3 sdm kecap manis 1-2 sdm asam jawa 1-2 sdm gula merah Secukupnya garam Langkah : ✅ Lumuri ikan dgn garam, merica dan jeruk nipis. Lalu panggang ikan pada grill pan dgn diolesi sedikit margarine, bolak-balik sampai matang ✅ Ulek bahan sambal, bawang dan cabe ✅ Tumis bawang dan cabe ulek dan beri sisa bahan sambalnya, test rasa dan tumis hingga matang. Ikan panggang siap disajikan dgn sambal parapenya #berbagiresep#doyancooking#shareresep#doyanmasak#resepmudah#resepmommies#fotomasakan#menurumahan#masakanindonesia#happycooking#happytummy#kulinerindonesia#foodlovers#foodstagrams#foodphotography#homecooking#foods#foodies#homecooked#homemadefood#foodpic#sukamasak#doyanmakan#reseprumahan#cookpadindonesia#resepdapoersriwidi#sriwidi_ikanbumbuparape#ikanbumbuparape

Ice cream🍗 ........ Jangan lupa follow : @sukanyemils

Selamat mencoba 🔥🔥🔥 ......... Jangan lupa follow : @sukanyemils

Salmon 😍 ....... Jangan lupa follow : @sukanyemils

Jadi pengen yg gini😍 Happy Sunday guyss ........... Jangan lupa follow : @sukanyemils

Hujan"enaknya makan ini nihh🤣 Kulineran lokal sekali"💅 ........ Jangan lupa follow : @sukanyemils

Ada yang berani makan samyang sebanyak ini? Tag temanmu ........ Jangan lupa follow : @sukanyemils

©Instagimg | Best Instagram online viewer
About - Privacy Policy - Terms of Service - FAQ
This site uses the Instagram API but is not endorsed or certified by Instagram. All Instagram™ logos and trademarks displayed on this applicatioin are property of Instagram.