#sukamakan

posts and images

Makan Keropok Lekor cicah dengan CHEEZY SAUCE.. Macam sedap je. Apa kata cuba cicah keropok dengan cheese. ๐Ÿ˜‹
.โ €
INGINKAN CHEEZY SAUCE LEBIH..? Meleleh leleh.. ๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹โ €
.โ €
SANGAT MUDAH UNTUK DISEDIAKAN !!!โ €
.โ €
Bancuh dengan air panas je.๐Ÿ˜Š Tambah cheese banyak2 sebanyak mana yang anda nak. ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Šโ €
.โ €
Boleh di makan dengan Kentang Wedges, French Fries, Nuget, Ayam Goreng, Keropok Lekor dan macam2 lagi. Rasanya memang sama seperti KFC.โ €
.โ €
Kat mana nak beli cheese powder. Jom follow ig @cheesekenit . Boleh order dengan @cheesekenit . Siapa nak cheese powder, meh whatsapp laju2 ye.. ๐Ÿ˜Š .โ €
======================โ €
SERBUK CHEESE POWDERโ €
======================โ €
.โ €
200 gm = RM 13โ €
Postage โžก RM 8 (Semenanjung) / RM 12 ( Sabah / Sarawak)โ €
.โ €
=============โ €
POSTAGEโ €
=============โ €
.โ €
๐Ÿšš๐Ÿšš ISNIN - JUMAAT ๐Ÿšš๐Ÿššโ €
๐Ÿšš๐Ÿšš ISNIN - JUMAAT ๐Ÿšš๐Ÿššโ €
๐Ÿšš๐Ÿšš ISNIN - JUMAAT ๐Ÿšš๐Ÿššโ €
.โ €
=====================================โ €
.โ €
Untuk order boleh whatsapp : .โ €
๐Ÿ“ฑ๐Ÿ“ฑ013.700.3585 ( Hawa) / 019.604.5098 (Bukhari)๐Ÿ“ฑ๐Ÿ“ฑ ..๐Ÿ˜Šโ €
๐Ÿ“ฑ๐Ÿ“ฑ013.700.3585 ( Hawa) / 019.604.5098 (Bukhari)๐Ÿ“ฑ๐Ÿ“ฑ ..๐Ÿ˜Šโ €
๐Ÿ“ฑ๐Ÿ“ฑ013.700.3585 ( Hawa) / 019.604.5098 (Bukhari)๐Ÿ“ฑ๐Ÿ“ฑ ..๐Ÿ˜Šโ €
.โ €
#sayajualonline #sayajual #johorbahru #selangor #kualalumpur #cheesepowder #cheesepowdermalaysia #cheezywedges #ctdk #fattzura #neelofa #sayajualmurah #cheesepowderhalal #sayajualcheesepowder #ajimaura #terapiinstagram #bazarpaknilmurah #serbukcheesemurah #serbukcheese #westernfoodmurah #serbukcheesekfc #cheezycheese #cheesepowdersedap #cheesepowdermurah #cheesemurah #shahalamresident #serembanmacammacamada #kakimakan #sukamakan  #seremban

Makan Keropok Lekor cicah dengan CHEEZY SAUCE.. Macam sedap je. Apa kata cuba cicah keropok dengan cheese. ๐Ÿ˜‹ .โ € INGINKAN CHEEZY SAUCE LEBIH..? Meleleh leleh.. ๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹โ € .โ € SANGAT MUDAH UNTUK DISEDIAKAN !!!โ € .โ € Bancuh dengan air panas je.๐Ÿ˜Š Tambah cheese banyak2 sebanyak mana yang anda nak. ๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Šโ € .โ € Boleh di makan dengan Kentang Wedges, French Fries, Nuget, Ayam Goreng, Keropok Lekor dan macam2 lagi. Rasanya memang sama seperti KFC.โ € .โ € Kat mana nak beli cheese powder. Jom follow ig @cheesekenit . Boleh order dengan @cheesekenit . Siapa nak cheese powder, meh whatsapp laju2 ye.. ๐Ÿ˜Š .โ € ======================โ € SERBUK CHEESE POWDERโ € ======================โ € .โ € 200 gm = RM 13โ € Postage โžก RM 8 (Semenanjung) / RM 12 ( Sabah / Sarawak)โ € .โ € =============โ € POSTAGEโ € =============โ € .โ € ๐Ÿšš๐Ÿšš ISNIN - JUMAAT ๐Ÿšš๐Ÿššโ € ๐Ÿšš๐Ÿšš ISNIN - JUMAAT ๐Ÿšš๐Ÿššโ € ๐Ÿšš๐Ÿšš ISNIN - JUMAAT ๐Ÿšš๐Ÿššโ € .โ € =====================================โ € .โ € Untuk order boleh whatsapp : .โ € ๐Ÿ“ฑ๐Ÿ“ฑ013.700.3585 ( Hawa) / 019.604.5098 (Bukhari)๐Ÿ“ฑ๐Ÿ“ฑ ..๐Ÿ˜Šโ € ๐Ÿ“ฑ๐Ÿ“ฑ013.700.3585 ( Hawa) / 019.604.5098 (Bukhari)๐Ÿ“ฑ๐Ÿ“ฑ ..๐Ÿ˜Šโ € ๐Ÿ“ฑ๐Ÿ“ฑ013.700.3585 ( Hawa) / 019.604.5098 (Bukhari)๐Ÿ“ฑ๐Ÿ“ฑ ..๐Ÿ˜Šโ € .โ €  #sayajualonline  #sayajual  #johorbahru  #selangor  #kualalumpur  #cheesepowder  #cheesepowdermalaysia  #cheezywedges  #ctdk  #fattzura  #neelofa  #sayajualmurah  #cheesepowderhalal  #sayajualcheesepowder  #ajimaura  #terapiinstagram  #bazarpaknilmurah  #serbukcheesemurah  #serbukcheese  #westernfoodmurah  #serbukcheesekfc  #cheezycheese  #cheesepowdersedap  #cheesepowdermurah  #cheesemurah  #shahalamresident  #serembanmacammacamada  #kakimakan  #sukamakan  #seremban

Para tamu lagi asik menikmati breakfast di d'SEASON Hotel Karimunjawa.
.
๐Ÿ“ท taken at d'SEASON Hotel Karimunjawa
.
.
#sukahepi #dseason #karimunjawa #hotel #sukamakan #wisata #wisatakarimunjawa #travel #pesonaindonesia #wonderfulindonesia #indozone #sky #ayodolan #explorejepara #explorejateng #explorejakarta #visitjateng #jatenggayeng

Para tamu lagi asik menikmati breakfast di d'SEASON Hotel Karimunjawa. . ๐Ÿ“ท taken at d'SEASON Hotel Karimunjawa . .  #sukahepi  #dseason  #karimunjawa  #hotel  #sukamakan  #wisata  #wisatakarimunjawa  #travel  #pesonaindonesia  #wonderfulindonesia  #indozone  #sky  #ayodolan  #explorejepara  #explorejateng  #explorejakarta  #visitjateng  #jatenggayeng

Tenda Indian Neoteeepee adalah mainan terbaik untuk si kecil, Ma. Karena apa? Karena si kecil bisa piknik setiap saat di dalam rumah.๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜๐Ÿ˜Ž
.
.
Harga : 700k (no nego)
Size : 115x115x125cm .
.
Sudah termasuk : .
โ˜‘  Tiang .
โ˜‘  Matras
โ˜‘ Bendera .
โ˜‘ Free Birthday greeting cards jika dikirim sebagai kado ultah ๐Ÿ˜‰ .
.
.
Untuk order tenda @neoteepee_tendaanak dan cek stok sila hubungi :
WA : 081392400116
Line : omah_lare (neoteepee) .
.
.
. Hanging tag dijual terpisah @50k 
Bantal dan sarung Bantal bisa dibeli terpisah.
.
.
.
.
.
.
.
.
#neoteepee #dekorasikamaranak #tupperware #tupperwarepromo #tupperwareindonesia #teepeeindonesia #jualmainanpreloved #oleholehsemarang #muasemarang #semaranghits #montessoridirumah #kamarbayi #mainanedukasi #kdrama #balihits #kulinerbali #oleholehbali #sukamakan #dekorasipestajakarta #kdramaindo #kdramaindonesia #elcindonesia #muabanten #bantenhits #kulinerbanten #parentingtips #explorepapua #papuahits #tamanminiindonesiaindah #ancolbeach

Tenda Indian Neoteeepee adalah mainan terbaik untuk si kecil, Ma. Karena apa? Karena si kecil bisa piknik setiap saat di dalam rumah.๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜๐Ÿ˜Ž . . Harga : 700k (no nego) Size : 115x115x125cm . . Sudah termasuk : . โ˜‘ Tiang . โ˜‘ Matras โ˜‘ Bendera . โ˜‘ Free Birthday greeting cards jika dikirim sebagai kado ultah ๐Ÿ˜‰ . . . Untuk order tenda @neoteepee_tendaanak dan cek stok sila hubungi : WA : 081392400116 Line : omah_lare (neoteepee) . . . . Hanging tag dijual terpisah @50k Bantal dan sarung Bantal bisa dibeli terpisah. . . . . . . . .  #neoteepee  #dekorasikamaranak  #tupperware  #tupperwarepromo  #tupperwareindonesia  #teepeeindonesia  #jualmainanpreloved  #oleholehsemarang  #muasemarang  #semaranghits  #montessoridirumah  #kamarbayi  #mainanedukasi  #kdrama  #balihits  #kulinerbali  #oleholehbali  #sukamakan  #dekorasipestajakarta  #kdramaindo  #kdramaindonesia  #elcindonesia  #muabanten  #bantenhits  #kulinerbanten  #parentingtips  #explorepapua  #papuahits  #tamanminiindonesiaindah  #ancolbeach

Semoga yang like dan komen amin bulan ini bisa cepat mempunyai momongan.,. Amiinn

RINDU BUAH HATI HADIR?
....
Sudah banyak pasangan yang membuktikannya
Ada yang 15 hari sudah ada tanda2
Ada yang 30 hari
ada juga yang 3 bulan.
Kami bimbing secara bertahap
Tahap I
Tahap II,
Tahap III
...
Terapi kami menggunakan Herbal Alami yg sudah terdaftar di BPOM.
Berkualitas Energi Ultramaroon (Matahari) 
Sistem kerja herbal kami 3R CONCEPT :
ยป RELEASE : Melepaskan/membersihkan seluruh hal yg menghambat proses kerja sistem di dalam tubuh. ยป REPAIR : Melakukan perbaikan pada kinerja sistem didalam tubuh dgn menggantikan sel2 yg rusak dgn sel2 yg baru dgn nutrisi yg baik. ยป REJUVENATE : Menyembuhkan secara cepat menjadikan tubuh menjadi lebih muda di banding kondisi sebelumnya.

Amaan... tanpa efek samping.
Natural... alami..
Ya... semua atas kehendak Allah. Ini salah satu ikhtiar
... ==============================
Konsultasi
๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡
Whatsapp: +6285608076899

Semoga yang like dan komen amin bulan ini bisa cepat mempunyai momongan.,. Amiinn RINDU BUAH HATI HADIR? .... Sudah banyak pasangan yang membuktikannya Ada yang 15 hari sudah ada tanda2 Ada yang 30 hari ada juga yang 3 bulan. Kami bimbing secara bertahap Tahap I Tahap II, Tahap III ... Terapi kami menggunakan Herbal Alami yg sudah terdaftar di BPOM. Berkualitas Energi Ultramaroon (Matahari) Sistem kerja herbal kami 3R CONCEPT : ยป RELEASE : Melepaskan/membersihkan seluruh hal yg menghambat proses kerja sistem di dalam tubuh. ยป REPAIR : Melakukan perbaikan pada kinerja sistem didalam tubuh dgn menggantikan sel2 yg rusak dgn sel2 yg baru dgn nutrisi yg baik. ยป REJUVENATE : Menyembuhkan secara cepat menjadikan tubuh menjadi lebih muda di banding kondisi sebelumnya. Amaan... tanpa efek samping. Natural... alami.. Ya... semua atas kehendak Allah. Ini salah satu ikhtiar ... ============================== Konsultasi ๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡ Whatsapp: +6285608076899

Bihun pangsit cuma request pake chasio dan he pia ๐Ÿ‘๐Ÿ‘ #pangsit #miepangsit #kuliner #kulinerbinjai #sukamakan #sukamakanenak #hobimakan

Bihun pangsit cuma request pake chasio dan he pia ๐Ÿ‘๐Ÿ‘  #pangsit  #miepangsit  #kuliner  #kulinerbinjai  #sukamakan  #sukamakanenak  #hobimakan

Ikan apa yang suka PHP ?
.
.
.
Cakalang bilang sayang, besok ga bales WA ๐Ÿ˜†๐Ÿ˜…
.
.
#homecooking 
#ikanmasakkecap

Ikan apa yang suka PHP ? . . . Cakalang bilang sayang, besok ga bales WA ๐Ÿ˜†๐Ÿ˜… . .  #homecooking  #ikanmasakkecap

sape suka makan choc cardbury say i ๐Ÿ™‹โ€โ™€๏ธ๐Ÿ™‹โ€โ™€๏ธ๐Ÿ™‹โ€โ™€๏ธ #keklapisarawak
#keklapislover
#CADBURY
#lapisarawak
#lapispremium
#lapar
#foodlover
#foodhunters
#cakeviral
#desserts
#sukamakan
#layercake
#bazarpaknil

sape suka makan choc cardbury say i ๐Ÿ™‹โ€โ™€๏ธ๐Ÿ™‹โ€โ™€๏ธ๐Ÿ™‹โ€โ™€๏ธ  #keklapisarawak  #keklapislover  #CADBURY  #lapisarawak  #lapispremium  #lapar  #foodlover  #foodhunters  #cakeviral  #desserts  #sukamakan  #layercake  #bazarpaknil

Happy Lunch Hour semua..
.
Alhamdulillah amazing all plate Lunch coachee Arini..๐Ÿ’š๐Ÿ’œ๐Ÿ’™๐Ÿ’›โค๏ธ
.
.
Siapa cakap kalau diet makan tak sedap??? ๐Ÿ‘€
.
Belum lagi tgk plate yg lain banyak lagi simple & sedap..Kenyang lama dan penyediaan masak pun tak sampai stengah jam..Sedar2 badan sarung baju semua dah longgar2..๐Ÿ˜๐Ÿ’ช๐Ÿ”ฅ
.
.
Jom Daftar skrg dgn klik link di bio ig coach Gie diatas Utk tahu detail mngenai program..๐Ÿ˜
.
Intake September kini Dibuka !! ๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช
.
.
Coach Gie 0199778705
.
.
#selangorย #kedaionline#eatcleanmalaysia#jubahbesarย #plussize#sukamasakย #sukamakan#kurusdenganselamat#igshopmalaysiaย #kurussihat#tipskuruscepat#healthymealplanย #kurusmudah#azamtahunbaru#kualalumpurย #obesitiย #negaraku#tipsdiet#makansedapย #cantikย #kevinzahri#nakkurussihat#kurusdarirumahย #kualalumpur#bruneiย #malaysia#sabahย #sarawakย #teamrckrosliza

Happy Lunch Hour semua.. . Alhamdulillah amazing all plate Lunch coachee Arini..๐Ÿ’š๐Ÿ’œ๐Ÿ’™๐Ÿ’›โค๏ธ . . Siapa cakap kalau diet makan tak sedap??? ๐Ÿ‘€ . Belum lagi tgk plate yg lain banyak lagi simple & sedap..Kenyang lama dan penyediaan masak pun tak sampai stengah jam..Sedar2 badan sarung baju semua dah longgar2..๐Ÿ˜๐Ÿ’ช๐Ÿ”ฅ . . Jom Daftar skrg dgn klik link di bio ig coach Gie diatas Utk tahu detail mngenai program..๐Ÿ˜ . Intake September kini Dibuka !! ๐Ÿ’ช๐Ÿ’ช . . Coach Gie 0199778705 . .  #selangorย  #kedaionline #eatcleanmalaysia #jubahbesarย  #plussize #sukamasakย  #sukamakan #kurusdenganselamat #igshopmalaysiaย  #kurussihat #tipskuruscepat #healthymealplanย  #kurusmudah #azamtahunbaru #kualalumpurย  #obesitiย  #negaraku #tipsdiet #makansedapย  #cantikย  #kevinzahri #nakkurussihat #kurusdarirumahย  #kualalumpur #bruneiย  #malaysia #sabahย  #sarawakย  #teamrckrosliza

Picit Like ye kak โค๏ธ๐Ÿฅฐ
โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข
Resepi sosej ayam homemade ๐Ÿ“ โ€ข 200gm isi ayam
โ€ข 1 biji telur
โ€ข carrot
โ€ข daun sup
โ€ข bawang holland sebelah
โ€ข 2 ulas bawang putih โ€ข 1 sk lada hitam
โ€ข garam dan gula
โ€ข 2 sb tepung ubi
โ€ข 1/4 cawan air

Cara-cara
โ€ข blend semua bahan di atas sehingga halus
โ€ข masukkan dalam plastik ais / aluminium foil
โ€ข kemudian kukus/rebus dalam 15 minit
โ€ข keluarkan dari plastik/aluminium foil dan goreng
โ€ข siap !
* kalau guna aluminium foil elok kukus.

Selamat mencuba !

Credit: nuhazkitchen .
Jom Jom Follow kak ๐Ÿฅฐ
@resepikitchen
@resepikitchen

Picit Like ye kak โค๏ธ๐Ÿฅฐ โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข โ€ข Resepi sosej ayam homemade ๐Ÿ“ โ€ข 200gm isi ayam โ€ข 1 biji telur โ€ข carrot โ€ข daun sup โ€ข bawang holland sebelah โ€ข 2 ulas bawang putih โ€ข 1 sk lada hitam โ€ข garam dan gula โ€ข 2 sb tepung ubi โ€ข 1/4 cawan air Cara-cara โ€ข blend semua bahan di atas sehingga halus โ€ข masukkan dalam plastik ais / aluminium foil โ€ข kemudian kukus/rebus dalam 15 minit โ€ข keluarkan dari plastik/aluminium foil dan goreng โ€ข siap ! * kalau guna aluminium foil elok kukus. Selamat mencuba ! Credit: nuhazkitchen . Jom Jom Follow kak ๐Ÿฅฐ @resepikitchen @resepikitchen

ยฉInstagimg | Best Instagram online viewer
About - Privacy Policy - Terms of Service - FAQ
This site uses the Instagram API but is not endorsed or certified by Instagram. All Instagramโ„ข logos and trademarks displayed on this applicatioin are property of Instagram.