#resepi

posts and images

Dah serik berdiet tapi tak de hasil? Apa kata korang beri peluang kat diri sendiri untuk join program eat fit online.
.
Banyak lagi faedah korang akan dapat dalam program bie selain dari 3 benda yang tersenai nie.
.
Korang boleh komen “DM SAYA” atau nak lagi cepat, click sahaja link whatsapp di ig profile.
.
COACH IRFAN 0103666683
.
#terengganu #ubatkurus #bajubesar #turunlemak #coachirfan #kurus #tipskurus #jomkurus #diet #shahalam #jdt #nakkurus  #tipsdiet #kualalumpur #kotabharu #tipskesihatan #dietplan #testimonikurus #kurussebelumkahwin #azamkurus #pilkurus #seluarbesar #n9 #makanansedap #bajuxxl #johor #resepidiet #resepi #sarawak

Dah serik berdiet tapi tak de hasil? Apa kata korang beri peluang kat diri sendiri untuk join program eat fit online. . Banyak lagi faedah korang akan dapat dalam program bie selain dari 3 benda yang tersenai nie. . Korang boleh komen “DM SAYA” atau nak lagi cepat, click sahaja link whatsapp di ig profile. . COACH IRFAN 0103666683 .  #terengganu  #ubatkurus  #bajubesar  #turunlemak  #coachirfan  #kurus  #tipskurus  #jomkurus  #diet  #shahalam  #jdt  #nakkurus  #tipsdiet  #kualalumpur  #kotabharu  #tipskesihatan  #dietplan  #testimonikurus  #kurussebelumkahwin  #azamkurus  #pilkurus  #seluarbesar  #n9  #makanansedap  #bajuxxl  #johor  #resepidiet  #resepi  #sarawak

H O T C H O C O L A T E .

RECIPE:
300ml milk
(I use soy milk as usual)
1tsp cocoa powder
(BEST! Use dutch
processed, generously)
1tsp brown sugar *optional*
Fleur de sel (like 3 grains. LOL!)
3 chunks of dark chocolate
(50% cocoa and above,
small chunks or morsels) .

METHODS:
1. Combine a quarter of milk with
sugar and cocoa powder in
an enamel mug/pot. 
2. Put on the stove with low heat.
Stir until it becomes a paste
of chocolate. 
3. Pour in the rest of the milk
and keep stirring. 
4. Add in the salt an
chocolate into the mixture. 
5. Turn off the heat but keep stirring until
the chocolate has completely melted.
6. Enjoy your supper! .

And good night 🍫🌃
Inspired by @theboywhobakes
insta-story 😉 .

#HotChocolate #HotChocolate #HotCocoa #Recipe #Resepi #Supper #Coklat #Chocolate #CherryPop #drink #nondairy #callebaut #homemade #halal #foodie #klfoodie #klfood #klhomemade #monday #goodnight #bismillah #alhamdulillah #baker #caker #ikea #makan #koko #vsco #vscocam #vscomalaysia

H O T C H O C O L A T E . RECIPE: 300ml milk (I use soy milk as usual) 1tsp cocoa powder (BEST! Use dutch processed, generously) 1tsp brown sugar *optional* Fleur de sel (like 3 grains. LOL!) 3 chunks of dark chocolate (50% cocoa and above, small chunks or morsels) . METHODS: 1. Combine a quarter of milk with sugar and cocoa powder in an enamel mug/pot. 2. Put on the stove with low heat. Stir until it becomes a paste of chocolate. 3. Pour in the rest of the milk and keep stirring. 4. Add in the salt an chocolate into the mixture. 5. Turn off the heat but keep stirring until the chocolate has completely melted. 6. Enjoy your supper! . And good night 🍫🌃 Inspired by @theboywhobakes insta-story 😉 .  #HotChocolate  #HotChocolate  #HotCocoa  #Recipe  #Resepi  #Supper  #Coklat  #Chocolate  #CherryPop  #drink  #nondairy  #callebaut  #homemade  #halal  #foodie  #klfoodie  #klfood  #klhomemade  #monday  #goodnight  #bismillah  #alhamdulillah  #baker  #caker  #ikea  #makan  #koko  #vsco  #vscocam  #vscomalaysia

Ko ingat rendang daging tu susah sangat ke nak masak? Mai tgk resipi ni, zero failure kot! 
Bahan-Bahan Pes Rempah:
5 bawang kecil
1 inci lengkuas
3 lemongrass (bahagian putih sahaja)
1 inci kunyit
10 – 12 cili kering yang direndam dalam air suam dan dibuang bijinya

Bahan-Bahan Lain:
5 sudu minyak
1 kayu manis
3 cengkih
3 bunga lawang
3 buah pelage
680g rusuk pendek tanpa tulang (dipotong dalam bentuk kubus)
4 inci lemongrass (ditumbuk)
1 gelas santan
2 sudu jus asam
1 gelas air
6 daun kapur kaffir
6 sudu kerisik
1 sudu gula / gula Melaka
Sos Berperisa Tiram yang secukupnya

Cara Masak:
1. Sediakan pes rempah dengan mencincang semua bahan-bahan pes rempah
2. Panaskan minyak dalam kuali, campurkan pes rempah, manis, cengkih, bunga lawang dan buah pelaga, goreng hingga beraromatik
3. Masukkan rusuk pendek dan lemongrass, kacau selama seminit 
4. Masukkan santan, jus asam, air, dan reneh pada api sederhana, kacau sehingga daging hampir masak 
5. Masukkan daun kapur kaffir, kerisik (kelapa panggang), gula dan kacau sehingga sebati dengan daging
6. Kecilkan api, tutup tudung kuali dan reneh selama 1 hingga 1.5 jam, sehingga daging lembut dan kuah menjadi pekat
7.  Masukkan Salam Sos Berperisa Tiram yang secukupnya

Apa lagi? Hidang dengan nasi kukus. Jangan lupa simpan sikit untuk esok.

#SalamSauce #Resipi #Resepi #RendangDaging #kicapmanis

Ko ingat rendang daging tu susah sangat ke nak masak? Mai tgk resipi ni, zero failure kot! Bahan-Bahan Pes Rempah: 5 bawang kecil 1 inci lengkuas 3 lemongrass (bahagian putih sahaja) 1 inci kunyit 10 – 12 cili kering yang direndam dalam air suam dan dibuang bijinya Bahan-Bahan Lain: 5 sudu minyak 1 kayu manis 3 cengkih 3 bunga lawang 3 buah pelage 680g rusuk pendek tanpa tulang (dipotong dalam bentuk kubus) 4 inci lemongrass (ditumbuk) 1 gelas santan 2 sudu jus asam 1 gelas air 6 daun kapur kaffir 6 sudu kerisik 1 sudu gula / gula Melaka Sos Berperisa Tiram yang secukupnya Cara Masak: 1. Sediakan pes rempah dengan mencincang semua bahan-bahan pes rempah 2. Panaskan minyak dalam kuali, campurkan pes rempah, manis, cengkih, bunga lawang dan buah pelaga, goreng hingga beraromatik 3. Masukkan rusuk pendek dan lemongrass, kacau selama seminit 4. Masukkan santan, jus asam, air, dan reneh pada api sederhana, kacau sehingga daging hampir masak 5. Masukkan daun kapur kaffir, kerisik (kelapa panggang), gula dan kacau sehingga sebati dengan daging 6. Kecilkan api, tutup tudung kuali dan reneh selama 1 hingga 1.5 jam, sehingga daging lembut dan kuah menjadi pekat 7. Masukkan Salam Sos Berperisa Tiram yang secukupnya Apa lagi? Hidang dengan nasi kukus. Jangan lupa simpan sikit untuk esok.  #SalamSauce  #Resipi  #Resepi  #RendangDaging  #kicapmanis

Combo blackrose panas panas 🔥🔥 Rm 40 je uolls boleh dpt 2 jenis kek 😋

#mamasabBakery #mamasablovers #blackrose #resepibiskut #Resepimudah #Resepi #Resepikek #tempahankek #elsafrozen #eventplanner #deliverycake #devilfoodchocolatecake #desserttablemurah

Combo blackrose panas panas 🔥🔥 Rm 40 je uolls boleh dpt 2 jenis kek 😋  #mamasabBakery  #mamasablovers  #blackrose  #resepibiskut  #Resepimudah  #Resepi  #Resepikek  #tempahankek  #elsafrozen  #eventplanner  #deliverycake  #devilfoodchocolatecake  #desserttablemurah

Anak, selain sebagai perhiasan dan penyejuk mata, juga bisa menjadi fitnah (ujian dan cobaan) bagi orang tuanya. Ia merupakan amanah yang akan menguji setiap orang tua. .
.

Allah Subhanahu wa Ta’ala berfirman, "Hai orang-orang yang beriman, sesungguhnya diantara isteri-isterimu dan anak-anakmu ada yang menjadi musuh bagimu, maka berhati-hatilah kamu terhadap mereka; dan jika kamu memaafkan dan tidak memarahi serta mengampuni (mereka), maka sesungguhnya Allah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang. Sesungguhnya hartamu dan dan anak-anakmu hanyalah cobaan (bagimu), dan di sisi Allah-lah pahala yang besar" [At Taghabun:14,15]. .
. ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
Yuk follow @specialis.promil untuk dapat info medis dan jika ada pertanyaan seputar kehamilan sipahkan ajukan via DM (privasi terjaga)
. . 
Tekan ♥, dan mention teman kamu untuk saling berbagi tentang info kesehatan!!

Anak, selain sebagai perhiasan dan penyejuk mata, juga bisa menjadi fitnah (ujian dan cobaan) bagi orang tuanya. Ia merupakan amanah yang akan menguji setiap orang tua. . . Allah Subhanahu wa Ta’ala berfirman, "Hai orang-orang yang beriman, sesungguhnya diantara isteri-isterimu dan anak-anakmu ada yang menjadi musuh bagimu, maka berhati-hatilah kamu terhadap mereka; dan jika kamu memaafkan dan tidak memarahi serta mengampuni (mereka), maka sesungguhnya Allah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang. Sesungguhnya hartamu dan dan anak-anakmu hanyalah cobaan (bagimu), dan di sisi Allah-lah pahala yang besar" [At Taghabun:14,15]. . . ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ Yuk follow @specialis.promil untuk dapat info medis dan jika ada pertanyaan seputar kehamilan sipahkan ajukan via DM (privasi terjaga) . . Tekan ♥, dan mention teman kamu untuk saling berbagi tentang info kesehatan!!

#makeup #byme ala #princes #frozen
For #resepi @cuny_supiany 😍
By request #muamempawah
#muasingkawang
#muapontianak #muakalbar

 #makeup  #byme ala  #princes  #frozen For  #resepi @cuny_supiany 😍 By request  #muamempawah  #muasingkawang  #muapontianak  #muakalbar

#Repost @syedmunawwar
• • • • • •
‘Cookie Banana Milkshake’🍹 Kali ni memang nak review dan memang nak puji sebab memang sedap cookies dari @blackcravingcookies.

Hampa wajib p beli ! Aku tak muhong! Tapi takkan nak makan cookies tu macam tu saja boring. Kita buat milkshake baqu syiokkkkkkk.  Layaannnnn 😋 Malu apee milkshake ku.......
•
‘Cookie Banana Milkshake’
Bahan-bahan:
pisang
@blackcravingcookies 
1 cawan susu full cream
1 sudu kecil gula
chocolate syrup
whipped cream
•
@blackcravingcookies 
@blackcravingcookies 
@blackcravingcookies
•
#cookiebananamilkshake #bananamilkshake #cookiemilkshake #milkshake #foodpornmalaysia #foodmalaysia #resepi #tasty #recipe #resipi #SyedKitchenette

 #Repost @syedmunawwar • • • • • • ‘Cookie Banana Milkshake’🍹 Kali ni memang nak review dan memang nak puji sebab memang sedap cookies dari @blackcravingcookies. Hampa wajib p beli ! Aku tak muhong! Tapi takkan nak makan cookies tu macam tu saja boring. Kita buat milkshake baqu syiokkkkkkk. Layaannnnn 😋 Malu apee milkshake ku....... • ‘Cookie Banana Milkshake’ Bahan-bahan: pisang @blackcravingcookies 1 cawan susu full cream 1 sudu kecil gula chocolate syrup whipped cream • @blackcravingcookies @blackcravingcookies @blackcravingcookies •  #cookiebananamilkshake  #bananamilkshake  #cookiemilkshake  #milkshake  #foodpornmalaysia  #foodmalaysia  #resepi  #tasty  #recipe  #resipi  #SyedKitchenette

Walaupun masih di dalam perut, Si Kecil yang lucu dan menggemaskan ini nyatanya sudah bisa mendengar Ibu, lho. Karena itu, sering-seringlah mengajaknya bicara, sambil diiringi elusan penuh kasih sayang di perut Ibu.  Tunggu saja, dalam beberapa saat Si Kecil akan memberi tendangan pelan dari dalam sana. Seolah merespon perkataan Ibu padanya. 
Bagaimana dengan Si  buat bunda2 yang lain,...🙂
.
.
 tentang info kesehatan!!

Walaupun masih di dalam perut, Si Kecil yang lucu dan menggemaskan ini nyatanya sudah bisa mendengar Ibu, lho. Karena itu, sering-seringlah mengajaknya bicara, sambil diiringi elusan penuh kasih sayang di perut Ibu. Tunggu saja, dalam beberapa saat Si Kecil akan memberi tendangan pelan dari dalam sana. Seolah merespon perkataan Ibu padanya. Bagaimana dengan Si buat bunda2 yang lain,...🙂 . . tentang info kesehatan!!

©Instagimg | Best Instagram online viewer
About - Privacy Policy - Terms of Service - FAQ
This site uses the Instagram API but is not endorsed or certified by Instagram. All Instagram™ logos and trademarks displayed on this applicatioin are property of Instagram.