#ilmu

posts and images

Terlintas di fikiran ku adakah yang aku kongsikan selama ini memberi manfaat buat diri ku khususnya. Sungguh aku takut bila aku ditanyakan di akhirat kelak apabila aku nampak akan kemungkaran aku tidak pedulikan sama sekali kerna di zaman kian mencabar ini aku tidak sanggup menegurnya bahkan aku hanya dapat membenci perbuatan tersebut dan berdoa pada ุงู„ู„ู‡ moga ia diberi hidayah petunjuknya. Ya Allah, semoga apa yang aku kongsikan selama ini bermanfaat buat semua dan dapat aku dan orang lain mengamalkannya .
.
Terima kasih
Jazakallahu Khairan buat admin @slwtpbuh kerna memberi perkongsian yang membuatkan saya tersentak seketika ๐Ÿ˜”
.
Doakan saya mendapat kejayaan dan keputusan yang cemerlang SPM pada tahun ini ya. Semoga ุงู„ู„ู‡ redha :-)
.
#pbuh #peacebeuponhim #slwt #selawat #motivasi #hijrah #islam #islamicquotes #qoutes #qoutesoftheday #nasihat #nasihatdiri #pesanandiriku #jomhijrah #dakwah #teguran #manfaat #kongsi #ilmu #tarbiah  #ubah #muhasabah #perbaikidiri #mutiarakata #60saat #hikmah #kesakitan #motivasi #semangat

Terlintas di fikiran ku adakah yang aku kongsikan selama ini memberi manfaat buat diri ku khususnya. Sungguh aku takut bila aku ditanyakan di akhirat kelak apabila aku nampak akan kemungkaran aku tidak pedulikan sama sekali kerna di zaman kian mencabar ini aku tidak sanggup menegurnya bahkan aku hanya dapat membenci perbuatan tersebut dan berdoa pada ุงู„ู„ู‡ moga ia diberi hidayah petunjuknya. Ya Allah, semoga apa yang aku kongsikan selama ini bermanfaat buat semua dan dapat aku dan orang lain mengamalkannya . . Terima kasih Jazakallahu Khairan buat admin @slwtpbuh kerna memberi perkongsian yang membuatkan saya tersentak seketika ๐Ÿ˜” . Doakan saya mendapat kejayaan dan keputusan yang cemerlang SPM pada tahun ini ya. Semoga ุงู„ู„ู‡ redha :-) .  #pbuh  #peacebeuponhim  #slwt  #selawat  #motivasi  #hijrah  #islam  #islamicquotes  #qoutes  #qoutesoftheday  #nasihat  #nasihatdiri  #pesanandiriku  #jomhijrah  #dakwah  #teguran  #manfaat  #kongsi  #ilmu  #tarbiah  #ubah  #muhasabah  #perbaikidiri  #mutiarakata  #60saat  #hikmah  #kesakitan  #motivasi  #semangat

yuk syukuri kondisi kita hari ini...
.
.
Follow @muslimina.info
Follow @muslimina.info
.
.
#berbagisemangat #kajianislam #islamupdate #dakwahsosmed #beritaislam #ramadhan #ramadhankareemi #perpustakaanmasjid #tabunganakhirat #sedekah #sedekahonline #dakwah #ilmu #islam #islami

yuk syukuri kondisi kita hari ini... . . Follow @muslimina.info Follow @muslimina.info . .  #berbagisemangat  #kajianislam  #islamupdate  #dakwahsosmed  #beritaislam  #ramadhan  #ramadhankareemi  #perpustakaanmasjid  #tabunganakhirat  #sedekah  #sedekahonline  #dakwah  #ilmu  #islam  #islami

Moga2 ia dapat melindungi kamu dr godaan syaitan๐ŸŒน
.
.
Follow| Like๐Ÿ‘| Share 
Thank you๐Ÿ˜๐Ÿ˜š
.
.

#bepositive #oneword #islamquotes #dakwahsunnah #berdakwah #follow #asqus #motivationalquotes #ilmu #sunnah #kongsiilmu #wallahualam#dakwah #akhlakmulia #yarab #yaallah #doa #urusandunia #dakwahitucinta #changeisgood #moreqoutes #quotes

Moga2 ia dapat melindungi kamu dr godaan syaitan๐ŸŒน . . Follow| Like๐Ÿ‘| Share Thank you๐Ÿ˜๐Ÿ˜š . .  #bepositive  #oneword  #islamquotes  #dakwahsunnah  #berdakwah  #follow  #asqus  #motivationalquotes  #ilmu  #sunnah  #kongsiilmu  #wallahualam #dakwah  #akhlakmulia  #yarab  #yaallah  #doa  #urusandunia  #dakwahitucinta  #changeisgood  #moreqoutes  #quotes

[RAHSIA KULIT LEMBUT JER LEPAS CUCI MUKA๐Ÿง]
.
Haa, perasankan lepas cuci muka, uolls akan rasa muka lembut, soft jer. Tau tak apa rahsianya? Haa nilah bendanya. 
Yang uolls tengok ni adalah sejenis butter yang diimport dari Afrika sana. Butter ni dari tumbuhan yang dipanggil Shea Butter. .
Dalam produk Adillaz ni banyak sangat gunakan butter ni sebab mmg dah proven melembutkan kulit tanpa menyumbatkan liang roma uolls.
.
Dalam Sabun Orenji ada butter ni. Tu sebab selembut kulit baby je kulit uolls ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜˜ #adillazbeaute #adillazxshazz #adillazsoap #orenjisoap #soap #skincare #tips #pengetahuan #ilmu

[RAHSIA KULIT LEMBUT JER LEPAS CUCI MUKA๐Ÿง] . Haa, perasankan lepas cuci muka, uolls akan rasa muka lembut, soft jer. Tau tak apa rahsianya? Haa nilah bendanya. Yang uolls tengok ni adalah sejenis butter yang diimport dari Afrika sana. Butter ni dari tumbuhan yang dipanggil Shea Butter. . Dalam produk Adillaz ni banyak sangat gunakan butter ni sebab mmg dah proven melembutkan kulit tanpa menyumbatkan liang roma uolls. . Dalam Sabun Orenji ada butter ni. Tu sebab selembut kulit baby je kulit uolls ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜˜  #adillazbeaute  #adillazxshazz  #adillazsoap  #orenjisoap  #soap  #skincare  #tips  #pengetahuan  #ilmu

Reposted from @teladan_alquran (@get_regrann) -  Masya Allah, maha Baiknya Allah ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ฅ
.
.
.
Tag sahabatmu...
@kampung.islami
.
.
@teladan_alquran
.
.
#dakwahhijrah #jofisa #tolabulilmi #sahabatmuslim #muhasabahcinta #islamitudamai #jofisah_berdakwah #ilmuagama #ustadfirandaandirja 
#manhajsalaf #salafi  #puasaramadhan #salaf #dakwahvisual #ilmuagama #ilmu  #pengetahuanagama #tabsyirislamiah #jomblofisabilillah #temansurga #jomblofiisabilillah #antipacaran #intropeksidiri - #regrann

Reposted from @teladan_alquran (@get_regrann) - Masya Allah, maha Baiknya Allah ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ฅ . . . Tag sahabatmu... @kampung.islami . . @teladan_alquran . .  #dakwahhijrah  #jofisa  #tolabulilmi  #sahabatmuslim  #muhasabahcinta  #islamitudamai  #jofisah_berdakwah  #ilmuagama  #ustadfirandaandirja  #manhajsalaf  #salafi  #puasaramadhan  #salaf  #dakwahvisual  #ilmuagama  #ilmu  #pengetahuanagama  #tabsyirislamiah  #jomblofisabilillah  #temansurga  #jomblofiisabilillah  #antipacaran  #intropeksidiri -  #regrann

โ€œPelajarilah adab sebelum mempelajari suatu ilmu.โ€ Begitu kata imam Malik rahimahullah.

Mengapa ?? Yusuf bin Ali Husain berkata, "Dengan mempelajari adab, maka engkau jadi mudah memahami ilmu.โ€ #adab #ilmu #quran #tahsinalquran #tahfidzquran #rumahquran #zaidbintsabit

โ€œPelajarilah adab sebelum mempelajari suatu ilmu.โ€ Begitu kata imam Malik rahimahullah. Mengapa ?? Yusuf bin Ali Husain berkata, "Dengan mempelajari adab, maka engkau jadi mudah memahami ilmu.โ€  #adab  #ilmu  #quran  #tahsinalquran  #tahfidzquran  #rumahquran  #zaidbintsabit

Bismillah.. Semoga bermanfaat.. Barakallahu fiikum.. Jika video ini bermanfaat, sebarkan dan tag teman2 kalian,,,๐Ÿ˜‡
.
============================
FOLLOW : 
@sahabat.ustadz
========================
.
Bantu kami menyebarkan kebaikan dengan tag 3 orang sahabat, follow, like dan komen. Terima kasih, semoga menjadi amal jariah untuk bekal kita diakhirat. ๐Ÿ˜‡
Jazakumullahu khairan katsiiran. Aamiin,,,๐Ÿ˜‡
.
.
.
.
..#shift #sunnah #kajiansatumenit #kajianahlussunnah #dakwahahlussunnah #ahlussunnahwaljamaah #akhyartv #madanitv #tamansurga #islamdiary #satushaf #pemudahijrah #pemudaistiqomah #kajianustadzadihidayat #ustadzadihidayatlcma #ustadzadihidayat #ustadadihidayat #adihidayat #ustadzmuda #ustadzpintar #ustadzcerdas #ustadzcerdik #ustadzjenius #nasehat #ilmu #motivasi #kalammutiara #muhasabbahdiri #renunganharian

Bismillah.. Semoga bermanfaat.. Barakallahu fiikum.. Jika video ini bermanfaat, sebarkan dan tag teman2 kalian,,,๐Ÿ˜‡ . ============================ FOLLOW : @sahabat.ustadz ======================== . Bantu kami menyebarkan kebaikan dengan tag 3 orang sahabat, follow, like dan komen. Terima kasih, semoga menjadi amal jariah untuk bekal kita diakhirat. ๐Ÿ˜‡ Jazakumullahu khairan katsiiran. Aamiin,,,๐Ÿ˜‡ . . . . .. #shift  #sunnah  #kajiansatumenit  #kajianahlussunnah  #dakwahahlussunnah  #ahlussunnahwaljamaah  #akhyartv  #madanitv  #tamansurga  #islamdiary  #satushaf  #pemudahijrah  #pemudaistiqomah  #kajianustadzadihidayat  #ustadzadihidayatlcma  #ustadzadihidayat  #ustadadihidayat  #adihidayat  #ustadzmuda  #ustadzpintar  #ustadzcerdas  #ustadzcerdik  #ustadzjenius  #nasehat  #ilmu  #motivasi  #kalammutiara  #muhasabbahdiri  #renunganharian

Ilmu yang bermanfaat adalah ilmu agama yang diamalkan, yang membuat seseorang mendekat kepada Rabb nya dan menjauh dari sifat sombong.

Yang membuat penuntutnya bersuudzhon pada amal diri dan berhusnodzhon pada orang lain.

Mari menjadi sebenar-benar pencinta ilmu.

#quotes #ilmu #imamsyafii #rumah #quran #zaidbintsabit #tahsinalquran #tahfidzquran

Ilmu yang bermanfaat adalah ilmu agama yang diamalkan, yang membuat seseorang mendekat kepada Rabb nya dan menjauh dari sifat sombong. Yang membuat penuntutnya bersuudzhon pada amal diri dan berhusnodzhon pada orang lain. Mari menjadi sebenar-benar pencinta ilmu.  #quotes  #ilmu  #imamsyafii  #rumah  #quran  #zaidbintsabit  #tahsinalquran  #tahfidzquran

ยฉInstagimg | Best Instagram online viewer
About - Privacy Policy - Terms of Service - FAQ
This site uses the Instagram API but is not endorsed or certified by Instagram. All Instagramโ„ข logos and trademarks displayed on this applicatioin are property of Instagram.