People commented the post

Posts related

Fuyoh pak cik, macam makan nasik eh cara pak cik makan durian tu. #sinarkongsi

Fuyoh pak cik, macam makan nasik eh cara pak cik makan durian tu.  #sinarkongsi

PETUA HILANGKAN GOUT
.
Pokok Ara Tanah
.
Ramai yang tidak tahu pokok ini dapat mengurangkan dan menyembuhkan penyakit gout dari berulang. Tidak perlu modal cuma cari dekat rumah anda pasti ada.
.
Ambil 3 batang dgn akar sekali, daun buang, rebus atau rendam dgn air panas. Satu hari sekali minum insyaAllah penyakit gout dapat dikurangkan. Selamat mencuba. #sinarkongsi
.
Kredit Facebook Roslim Saadon

PETUA HILANGKAN GOUT . Pokok Ara Tanah . Ramai yang tidak tahu pokok ini dapat mengurangkan dan menyembuhkan penyakit gout dari berulang. Tidak perlu modal cuma cari dekat rumah anda pasti ada. . Ambil 3 batang dgn akar sekali, daun buang, rebus atau rendam dgn air panas. Satu hari sekali minum insyaAllah penyakit gout dapat dikurangkan. Selamat mencuba.  #sinarkongsi . Kredit Facebook Roslim Saadon

First time buat Kerang Thai Style Pedas Masam🔥😍 Resepinya

10 biji Cili Padi Merah kalau nak kurang pedas boleh kurangkan atau nak lagi pedas boleh tambah lagi.(Ditumbuk halus)
5 biji limau nipis atau ikut suka masam, dan ambik airnya
5 biji bawang putih dicincang halus
2 sudu kecil gula pasir ikut suka
1 biji Tomato dibuang bijinya dan dipotong kecil-kecil
Daun Ketumbar dicincang halus
Timun kecil potong 2 dan rendam dahulu dalam air (hiasan)
1 sudu kecil Ajinomoto atau Maggi cukup rasa
Semua bahan dicampurkan sekali letak tepi.
Kerang 1 kilo dicuci bersih direbus sekejap separuh masak, dan buang kulit sebelah sahaja.
Kemudian dah siap kerang curahkan semua bahan-bahan tadi atas kerang. ~Selamat Mencuba~ #sinarkongsi

Kredit: Emma Mohd Mua

First time buat Kerang Thai Style Pedas Masam🔥😍 Resepinya 10 biji Cili Padi Merah kalau nak kurang pedas boleh kurangkan atau nak lagi pedas boleh tambah lagi.(Ditumbuk halus) 5 biji limau nipis atau ikut suka masam, dan ambik airnya 5 biji bawang putih dicincang halus 2 sudu kecil gula pasir ikut suka 1 biji Tomato dibuang bijinya dan dipotong kecil-kecil Daun Ketumbar dicincang halus Timun kecil potong 2 dan rendam dahulu dalam air (hiasan) 1 sudu kecil Ajinomoto atau Maggi cukup rasa Semua bahan dicampurkan sekali letak tepi. Kerang 1 kilo dicuci bersih direbus sekejap separuh masak, dan buang kulit sebelah sahaja. Kemudian dah siap kerang curahkan semua bahan-bahan tadi atas kerang. ~Selamat Mencuba~  #sinarkongsi Kredit: Emma Mohd Mua

Tadi masa aku jln naik moto melalui Jalan Kuning Taman Pelangi JB,, aku ternampak orang cangkong tengah jalan.. Bila aku perhatikan betul2 seorang warga emas uncle cina tua yang mencangkong tengah jalan tengah menimbus jalan2 yang berlubang di tgh jalan,, dari mana entah dia dapat tar2 lebih dia kutip masuk dlm baldi yg dia bawak kehulur hilir.?? Semoga Allah membalas jasa budi baik uncle ni.!! #sinarkongsi

Kredit : Mohd Faizal/PBJ

Tadi masa aku jln naik moto melalui Jalan Kuning Taman Pelangi JB,, aku ternampak orang cangkong tengah jalan.. Bila aku perhatikan betul2 seorang warga emas uncle cina tua yang mencangkong tengah jalan tengah menimbus jalan2 yang berlubang di tgh jalan,, dari mana entah dia dapat tar2 lebih dia kutip masuk dlm baldi yg dia bawak kehulur hilir.?? Semoga Allah membalas jasa budi baik uncle ni.!!  #sinarkongsi Kredit : Mohd Faizal/PBJ

Kejadian sewaktu hujan lebat awal pagi tadi, yang didukung itu murid saya, murid pendidikan khas...tapi yang mendukung tu murid kelas perdana...😭
Saya berkongsi video ini kerana saya mahu ibu bapa yang memiliki anak berkeperluan khas yakin dan percaya bahawa masih ramai insan yang prihatin pada anak-anak tuan puan... Sesungguhnya mereka adalah anugerah Allah untuk kita semua...menyantuni mereka dalam apa jua cara... ☺️
Maaf tuan puan...murid berdua ini adalah pelajar perempuan...☺️ Kredit: MasLika Bt RamLi / Autisme Malaysia

Kejadian sewaktu hujan lebat awal pagi tadi, yang didukung itu murid saya, murid pendidikan khas...tapi yang mendukung tu murid kelas perdana...😭 Saya berkongsi video ini kerana saya mahu ibu bapa yang memiliki anak berkeperluan khas yakin dan percaya bahawa masih ramai insan yang prihatin pada anak-anak tuan puan... Sesungguhnya mereka adalah anugerah Allah untuk kita semua...menyantuni mereka dalam apa jua cara... ☺️ Maaf tuan puan...murid berdua ini adalah pelajar perempuan...☺️ Kredit: MasLika Bt RamLi / Autisme Malaysia

Bila exam dah nak dekat, kawan-kawan selalu study last minit ke dah prepare awal awal 🤗? Cuba tag kawan korang yang ada perangai macam ni hehehe. Nantikan #RagamSekolah pada Khamis ini jam 8 MALAM premier di YouTube Astro Tutor TV 📺 
#6TandaPelajarCemerlangVSPelajarTakCemerlang #RagamSekolah

@yanasamsudin 
@bellngasri 
@hazriq_ceriaallstars 
@hazimshauki 
@muzayyin_07

Bila exam dah nak dekat, kawan-kawan selalu study last minit ke dah prepare awal awal 🤗? Cuba tag kawan korang yang ada perangai macam ni hehehe. Nantikan  #RagamSekolah pada Khamis ini jam 8 MALAM premier di YouTube Astro Tutor TV 📺  #6TandaPelajarCemerlangVSPelajarTakCemerlang  #RagamSekolah @yanasamsudin @bellngasri @hazriq_ceriaallstars @hazimshauki @muzayyin_07